TIŠINA TAMO Selaković ućutkao ministarku lažne države: Bolje da ispunite obaveze nego što dolazite neupućeni na sastanke (VIDEO)
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

berlinski proces

TIŠINA TAMO Selaković ućutkao ministarku lažne države: Bolje da ispunite obaveze nego što dolazite neupućeni na sastanke (VIDEO)

Politika -

Tokom današnje video-konferencije ministara spoljnih poslova učesnica Berlinskog procesa ministar spoljnih poslova Nikola Selaković oštro je reagovao na nastup šefice diplomatije lažne države Kosova Meljize Haradinaj Stubla.

Iako je format Berlinskog procesa statusno neutralan i bez obeležja učesnica Haradinaj Stubla se uključila putem video-linka sa simbolima lažne države.

Ni to joj nije bilo dovoljno, pa je svoje vreme za obraćanje, umesto na teme današnjeg sastanka, iskoristila da kaže da je "Srbija agresor, a Kosovo žrtva" i da se Srbija "nikada nije izvinila za svoje zločine na Kosovu" i da je "ubijeno 1.500 dece, a 200.000 žena silovano".

Srpski šef diplomatije odmah je oštro reagovao na ovakvo istupanje Haradinaj Stubla. Selaković je prvo ukazao organizatoru da nisu ispoštovana pravila Berlinskog procesa od strane svih učesnika o statusno neutralnom predstavljaju i bez "nacionalnih" simbola, a potom se direktno obratio Haradinaj Stubla i rekao joj da izgleda nije razumela format dijaloga i teme i da bi joj bolje bilo da se pripremi za ovakve konferencije.

foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

- Umesto što nepripremljeni dolazite na ovakve skupove bolje bi bilo da ste sproveli Briselski sporazum i omogućili formiranje Zajednice srpskih opština - rekao je Selaković.

Tema konferencije bila je saradnja mladih i civilnog sektora u regionu.

Ministar je naglasio da je Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu i okrenuta budućnosti o čemu svedoči i saradnja među mladima i civilnim sektorom.

(Kurir.rs/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track