GOST USIJANJA DANA GRADONAČELNIK NOVOG SADA: Epidemiološka situacija u gradu je nestabilna, ali ne smemo zaustaviti život
Foto: Kurir

mere protiv kovida

GOST USIJANJA DANA GRADONAČELNIK NOVOG SADA: Epidemiološka situacija u gradu je nestabilna, ali ne smemo zaustaviti život

Politika -

Koje su nove mere protiv kovida uvedene u Novom Sadu i da li se planiraju nove? Kada će biti usvojen novi budžet pokrajinske prestonice i koliko su građani zadovoljni upravom?

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bio je gost večerašnje emisije Usijanje dana na Kurir televiziji.

foto: Kurir

- Epidemiološka situacija u Novom Sadu je nestabilna, ne možemo da se opustimo, imamo do 32o inficiranih. Na sreću, nisu svi sa težom kliničkom slikom, veliki je izazov pre svega za zdravstvo, ali i za funkcionisanje grada, nije lako stabilizovati stanje da se nastavi sa normalnim aktivnostima. Do sada nismo odustali ni od kojih mera i pomoći, odrekli smo se dela prihoda svesni da ulažemo u budućnost.

- Najveći deo građana poštuje mere, ali jedan mali deo misli da je pametniji od lekara ili da su jači od države, to su nerazumna razmišljanja koja su nas naterala da donesemo oštrije mere nego Krizni štab. Mi imamo u NS još 4 naredbe, gde smo odredili način vožnje u taksijima, ograničili smo dodatno broj stolova u ugostteljskim objektima.

foto: Kurir

- Nije jednostavno doneti stroge mere, moramo pokušati da ne ugozimo poslove, ne možete zaustaviti život, iako me ljudi zovu i traže još strožije mere. Mora se sagledati stanje iz svih uglova. Očekujemo da ćemo ovavkim merama uspeti da omogućimo ljudima da rade.

- Radimo na širenju mreže Domova zdravlja, a nedostaje nam jedna opšta gradska bolnica.

- U Novom Sadu nemamo migrantske centre, Srbija nije postala parkingza migrante, ali nije ni pokazana bezobzirnost prema onima koji su morali da napuste svoje domove. Srbija je pokazala odgovoran pristup.

- Napisan je antisemitski grafit protiv doktora Kona, ali još ne znamo ko je počinilac. To nije deo Novog Sada. To je bilo posebno neljudski prema doktoru koji je postao simbol bobe protiv korone.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track