Najnovije vesti

PALMA U SKUPŠTINI: Radosna vest je da se Srbija našla na Londonskoj berzi a onda se dotakao i korone
Foto: Printscreen

U SRBIJI POSTOJI VIZIJA SA LOGIKOM

PALMA U SKUPŠTINI: Radosna vest je da se Srbija našla na Londonskoj berzi a onda se dotakao i korone

Politika

BEOGRAD - Radosna vest je da se Srbija našla na Londonskoj berzi, a to znači da će najmanje dva puta biti više zainteresovanih stranih investitora da donose svoj novac u Srbiju i da otvaraju nova radna mesta. Pohvalno je odlaganje plaćanja poreza za one subjekte, koji možda u ovom trenutku nisu naplatili svoje proizvode. Za lokalne samouprave je važan porez na apsolutna prava jer ta sredstva idu lokalnim samoupravama i povećavaće se izvorni prihodi i zato je veoma važna ekonomska stabilnost države, isplata redovnih obaveza kao što su plate i penzije. Želim da pohvalim što će se od sledeće godine penzije isplaćivati po švajcarskom modelu, po modelu jedne od ekonomski najstabilnijih država na svetu”, izjavio je danas u Skupštini Srbije predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

“Važno je reći da se Srbija danas ravnopravno takmiči sa zemljama Evropske unije koje su pre 7 – 8 godina bile mnogo jače od naše zemlje u svakom smislu, a danas ne samo da se sa takvim državama takmičimo, nego i pobeđujemo. Srbija ima dobru budućnost, a država koja ima budućnost ima i samostalnost, a to znači da neće više niko da traži od nas nešto što je protiv naše volje, jer ne zavisimo od međunarodne pomoći.

Neke moćne države Evropske unije su prezadužene i morale su da prodaju nešto što je za njih ogromno bogatstvo. Ja neću da govorim koje su to države. Takođe, uzmite primer Italije, koja je nekada bila simbol u svemu za Srbiju, a danas je možda i najzaduženija država u Evropi po glavi stanovnika. Srbija danas može svima u ekonomskom smislu da izađe na crtu. Jedinstvena Srbija će glasati za ovaj set finansijskih zakona, jer nikome ne šteti, a imaće koristi svaki građanin u ovoj državi. Najvažnije je da postoji vizija sa logikom u ekonomskom smislu, a vizija sa logikom nije intuicija, pa vi sada kažete “ja osećam nešto”. To nije da odeš na trafiku pa kupiš i pročitaš. To znači da si nešto radio u životu i osetio na svojoj koži. I uporediš se sa komšijom, a pod tim mislim na druge države i onda konstatuješ da dobro radiš. Našoj koaliciji SPS – Jedinstvena Srbija nisu važne funkcije, nego nam je važno da gde god da stanemo, ljudi kažu “svaka vam čast imate dobre i vidljive rezultate. Srbija treba da nastavi putem kojim ide, a to je put razvoja, sigurnosti i put budućnosti”, rekao je Marković.

O govoru predsednika na sahrani patrijarha

“Slušam neke koji kažu da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije trebao da govori na sahrani Patrijarha Irineja. Njegov govor uopšte nije bio politički, njegov govor je bio pravoslavni i emotivni”, rekao je Marković.

Zaštititi poljoprivrednike i sve građane od nakupaca i trgovaca

“Imam pitanje za ministra poljoprivrede Srbije, a to je “kako da zaustavimo da poljoprivredni proizvođači večno rade za nakupce i trgovce. Nikada tovna junad nisu bila jeftinija nego poslednjih meseci. Jedno tele košta 600 evra, a poljoprivredni proizvođač mora da ga čuva od 9 do 12 meseci. Pre par meseci cena tovnih junadi je bila 2,2 evra po kilogramu žive vage, a danas 1, 7 evra. A cena u kasapnicama je ostala ista. Gde te pare idu ? I tako se pravi dupla šteta. I za poljoprivredne proizvođače i za kupce, odnosno sve građane koji odlaze u prodavnice i kasapnice”, izjavio je danas predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije u Skupštini Srbije Dragan Marković Palma. “Imajući u vidu da poljoprivredni proizvođač jednom godišnje prima platu, odnosno jednom godišnje dolazi do para i onaj ko ima 10 junadi u štali, na taj način godišnje gubi između 3000 i 4000 evra. Ne kažem da je za to kriv ministar poljoprivrede, ali moraće u taj posao da se uključi i inspekcija da vidimo gde ta razlika u ceni odlazi, jer se dešava da oni koji se bave preradom mesa i prodajom u kasapnicama zarađuju po dva puta više u odnosu na nabavnu cenu.

Moramo da radimo i nosimo taj virus kao da je običan grip

“Predlažem i da sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović obiđe kovid ambulante i odeljenja i da obiđe i narodne poslanike koji su zaraženi korona virusom, jer Odalović ima imunitet. Siguran sam da svi pacijenti u kovid odeljenjima imaju maksimalnu uslugu i treba da se zahvalimo svim zdravstvenim radnicima. Ja sam siguran da 20 posto građana Srbije ima virus, a nema simptome. I još jednom bi apelovao da se smanje medijske poruke o koroni. Mi moramo da radimo i nosimo taj virus kao da je običan grip. Da rade fabrike i da nam deca idu u škole. Evo neki gradovi su sami doneli odluku da deca ne idu u škole. Ne može grad da ima takvu autonomiju. Autonomiju nad decom imaju roditelji. Takođe mi narodni poslanici treba da radimo i ne sme da nas uplaši korona virus”, rekao je Marković.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...