KORONA BILANS U KIKINDI: 3 preminula, oboleli lekari, medicinske sestre i laboranti
Foto: S.U.

Prošle nedelje pregledali 208 ljudi

KORONA BILANS U KIKINDI: 3 preminula, oboleli lekari, medicinske sestre i laboranti

Srbija -

e:

KIKINDA - Bitku sa virusom korona, u poslednjih sedam dana, u kikindskoj bolnici su izgubila tri pacijenta. Prema rečima, dr Mirka Stojisavljevića, direktora Opšte bolnice, sva trojica su muškarci, a preminuli su imali i komorbiditete:

-Prošle nedelje pregledali smo 208 osoba. Kod 38 je test je pokazao da su pozitivni na kovid 19. Hospitalizovali smo 18 pacijenata. Moja procena je da ćemo veći broj pacijenata imati i u narednih sedam do deset dana. Starosna dob hospitalizovanih je od 50 do 84 godine- saopštio je dr Stojisavljević. Kad je u pitanju klinička slika, radi se o srednjim i teških pacijentima:

foto: S.U.

-Dve osobe su na respiratoru, pacijentkinja rođena 1967. koja je ekstremno gojazna, kao i pacijent 1963. godište.Pacijent na mehaničkoj vetilaciji primljen je bez istorije hroničnih oboljenja. Ipak, tokom dijagnostike angažovan je hematolog koji je postavio sumnju na hroničnu limfocitnu leukemiju. Na žalost, u ovoj situaciji ne možemo dalje da radimo na tome. Nadam se da će pacijent po ozdravljenju imati mogućnost da se leči od leukemije- dodao je dr Stojisavljević.

foto: S.U.

I u kikindskoj bolnici beleže porast obolelih lekara, medicinskih sestara, ali i nemedicinskog osoblja. Koronom je zaraženo sedam lekara, osam medicinskih sestara, četiri laboranta. Troje obolelih su nemedicinski radnici. Dodatan problem predstavlja što je kovidom zaraženo troje anesteziologa, a samo ih troje radi.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track