MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI POSETILA MANASTIR BOGOVAĐA: Zavetnica razgovarala sa uznemirenim meštanima Lajkovca
Foto: Printscreen

u blizini migrantskog kampa

MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI POSETILA MANASTIR BOGOVAĐA: Zavetnica razgovarala sa uznemirenim meštanima Lajkovca

Politika -

Milica Đurđević Stamenkovski, član Predsedništva Srpske stranke Zavetnici, posetila je danas manastir Bogovađa, koji se nalazi u neposrednoj blizini migrantskog kampa u kojem se pre nekoliko dana dogodio incident, kada je grupa migranata demolirala prostorije kampa i primorala službenicu Komesarijata da poljubi islamsku prostirku.

Đurđević Stamenkovski je razgovarala sa meštanima lajkovačke opštine, koji su, uznemireni poslednjim događajima, zatražili da se migrantima ograniči kretanje unutar samog kampa.

"Posebno je zabrinjavajuće što se 100 metara od migrantskog kampa nalazi vojni magacin koji je nedovoljno obezbeđen i kao takav može postati laka meta ekstremističkih grupa iz kampa", upozorila je Milica Đurđević Stamenkovski.

Ona je dodala da se kamp nalazi nedaleko od osnovne škole koju pohađaju učenici do četvrtog razreda.

"Možete zamisliti strah tih roditelja, koji vide da grupe razularenih migranata ne prezaju ni od čega i da se agresivno i bahato ponašaju", rekla je ona.

"Ostale zemlje u regionu štite svoje granice i bezbednost građana, a mi dopuštamo da Brisel od Srbije pravi tampon zonu i depo za radikalne islamiste", tvrdi ona i dodaje da je priča o izbeglicama bacanje prašine u oči.

"Ovo su vojno sposobni muškarci, a ne izbeglice. Među njima nema žena i dece. Mi smo narod koji uvek saoseća sa prognanima, ali po sredi je politički projekat koji se očito lomi i preko leđa građana Srbije. Ne zanima nas kako će nas etiketirati razni huškači. Naša je obaveza da branimo bezbednost našeg naroda.", zaključuje ona.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track