EKSKLUZIVNO! VUČIĆ PREDSEDNIK KAKVOG NISTE ZNALI: S bratom ANDREJOM sam se TUKAO do 11. GODINE, DANAS smo kao BLIZANCI
Foto: Marina Lopičić

EKSKLUZIVNI INTERVJU ALEKSANDAR VUČIĆ

EKSKLUZIVNO! VUČIĆ PREDSEDNIK KAKVOG NISTE ZNALI: S bratom ANDREJOM sam se TUKAO do 11. GODINE, DANAS smo kao BLIZANCI

Politika -

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića u javnim nastupima obično viđamo ozbiljnog i strogog. U novogodišnjem razgovoru za Kurir šef države je pokazao šta se krije iza te "fasade".

Nikada otvorenije govorio je o svoje troje dece - kakav odnos ima s najstarijim Danilom, zašto je previše zaštitnički nastrojen prema ćerki Milici i kako se igra s najmlađim Vukanom.

Prvi put je govorio o odrastanju s bratom Andrejom i zašto muškarci Vučići nikada ne razgovaraju o emotivnim temama. Otkrio je i čime ume da iznenadi saradnike, šta ga opušta i koje novogodišnje odluke je doneo. Vučić je u intervjuu govorio i o ratu s mafijom, ko ga je prisluškivao godinu i po dana, te šta poručuje novoj crnogorskoj vlasti.

Razgovarali: Aleksandar Đondović i Branislava Majdarević

Danas ste jako bliski s bratom Andrejom. Kako ste se slagali kao deca, da li je bilo dečačkog rivaliteta? Kako inače pamtite detinjstvo?

Po ceo dan smo provodili napolju, mislim da smo se tukli tamo do 11., 12. godine svaki dan, a od tada smo nerazdvojni, volimo se poštujemo i svakog dana se čujemo po više puta, tako da mi tu bliskost ne krijemo, po tom pitanju kao da smo blizanci.

Aleskandar Vučić
foto: Profimedia

Šta vam od običnih, životnih stvari najviše nedostaje, a što vam je oduzela funkcija koju obavljate?

Mnogo toga, ali besmisleno je da kukam. Na izbore sam išao da se borim za poverenje ljudi, žalopojke mogu da iznosim kad budem završio mandat.

Kako idu studije?

Idu dobro i to je ozbiljnija škola nego što sam mislio i zato se izvinjavam svim profesorima i nastavnom osoblju. Ima i mnogo teških predmeta i mnogo toga da se nauči. Čini mi se da sam proširio svoje znanje iz različitih oblasti i za sada sam položio po dva kolokvijuma iz svih prvih pet predmeta i ostaje mi polaganje ispita u januaru, onda ću moći nešto više da vam kažem. Ali nadam se da ću u roku, za dve i po godine završiti studije i onda ću moći da vodim neke klince. To mi je bila želja oduvek i verujem da ću pod stare dane svoju mladalačku želju uspeti i po tom pitanju da ostvarim.

CEO INTERVJU MOŽETE PROČITATI U NOVOGODIŠNJEM IZDANJU KURIRA

Naslovna 31.12.2020
foto: Kurir

Kurir.rs

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track