PRIŠTINA ONEMOGUĆILA PETKOVIĆU DA OBIĐE POPLAVLJENA PODRUČJA NA KIM: Politički marketing važniji od života i bezbednosti ljudi
Foto: Kurir

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

PRIŠTINA ONEMOGUĆILA PETKOVIĆU DA OBIĐE POPLAVLJENA PODRUČJA NA KIM: Politički marketing važniji od života i bezbednosti ljudi

Politika -

Direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da su privremene institucije u Prištini noćas, dva sata posle ponoći, odlučile da mu onemoguće da obiđe poplavljena područja u srpskim sredinama u južnoj pokrajini i ugroženim domaćinstvima uruči humanitarnu pomoć.

"Očigledno je da je predizborna kampanja u Prištini počela i pre zakonskog roka i da su Srbi ponovo glavne mete. Postupak albanskih političara govori o tome da im je politički marketing važniji od života i bezbednosti ljudi", naveo je Petković u saopštenju.

On je istakao da istovremeno, ovakvo ponašanje Prištine pokazuje i da Evropska Unija nije u stanju da obezbedi poštovanje postignutih sporazuma, među kojima je i onaj o slobodi kretanja.

"Ne želimo da na bilo koji način učestvujem u pojačavanju tenzija u pokrajini, jer se takva atmosfera uvek prelije preko leđa našeg naroda, ali u jedno svi mogu da budu uvereni - niko ne može da nas zaustavi da pomognemo svom narodu.

"Pomoć države Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju će stići do našeg naroda ugroženog poplavama, kao što smo i obećali", poručio je Petković, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track