ĐILASOV PORTAL IZMISLIO KRITIKU FRANCUZA NA RAČUN VUČIĆA: Iza svega se krije njegova saradnica Milica Čubrilo
Foto: Zorana Jevtić

UHVAĆENI U LAŽI

ĐILASOV PORTAL IZMISLIO KRITIKU FRANCUZA NA RAČUN VUČIĆA: Iza svega se krije njegova saradnica Milica Čubrilo

Politika -

Dragan Đilas, lider SSP i internet portal Direktno, koji je blizak ovom političaru, ponovo plasiraju neistine i tako čitaoce dovode u zabludu.

U poslednjem tekstu oni su se pozvali na francuski portal Kurije de Balkan (Le Courrier des Balkans), navodeći da je ovaj medij ocenio kako je predsednika Srbije Aleksandra Vučića strah od episkopa diseldorfskog-nemačkog Grigorija, koji je "odlučan protivnik aktuelnom režimu".

Istina je, međutim, da iza ovih napisa stoji Milica Čubrilo-Filipović, bivša ministarka za dijasporu od 2007. godine i Đilasova saradnica.

Milica Cubrilo
foto: Youtube Printscreen

Naime, u tekstu se navodi da Grigorijevi istupi izazivaju nezadovoljstvo režima jer ga on kritikuje.

- Episkop sa kratkom prosedom kosom i uredno podšišanom bradom, dobio je i nadimak "pravoslavni Džordž Kluni", ali izaziva nezadovoljstvo Vučićevog režima pošto otvoreno kritikuje vlasti osudjujući njegov autoritarizam i sve što čini da bi zadobio poslušnost crkve - navodi se u tekstu.

Ovo nije prvi put da Čubrilo-Filipović, koja je bila i ambasadorka u Tunisu, kreira objave uperene protiv vlasti u Srbiji. Ona je u tekstu za francuski Figarou u maju kritikovala Vučića zbog, kako je ocenila, lošeg i neozbiljnog pristupa prema epidemiji koronavirusa.

vladika Grigorije
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Podsetimo, Čubrilo-Filipović je pre nekoliko godina bila u žiži javnosti kada je u Tunisu uhvaćena sa falsifikovanim tablicama na kojima su bile oznake srpske ambasade. Sve to se desilo nakon što joj je istekao mandat.

O tome je MSP Tunisa obavestilo našu ambasadu, a nadležni organi su joj oduzeli tablice i registarski broj.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track