ALBANCI PREPREČILI PUT I OPET PRETILI VELJKU: Porodica Keljmendi već godinama teroriše srpske povratnike u selu kod Istoka
Foto: AP

incident

ALBANCI PREPREČILI PUT I OPET PRETILI VELJKU: Porodica Keljmendi već godinama teroriše srpske povratnike u selu kod Istoka

Politika -

Povratnika u selu Žač kod Istoka Veljka Komatovića danas su uznemiravali Albanci iz istog sela dok je obilazio svoje imanje zbog čega je bio primoran da se obrati policiji.

Komatović je ispričao detalje incidenta sa albanskom porodicom sa kojom su srpski povratnici i ranije imali problema.

- Dok sam obilazio njivu i kretao se ka kući naišla su dva Albanca iz susedne porodice Keljmendi preprečivši mi put na mom imanju. Povukao sam se i krenuo drugim pravcem rekavši im da se udalje. Na to su uzvratili da dođem do njih da ih udaljim - rekao je Komatović.

Dodao je da su mu "pretili i da su pominjali Ramuša Haradinaja".

Komatović je uzeo telefon i pozvao policiju kojoj je kasnije ispričao šta mu se dogodilo i preneo da je jako uznemiren i uplašen zbog bezbednosti svoje i drugih povratničkih porodica u selu.

- Policija je nakon razgovora otišla kod albanske porodice Keljmendi - rekao je Komatović.

Podsetio je da se radi o albanskoj porodici sa kojima su povratnici u Žaču imali velikih problema tokom povratka.

- Pucali su na nas, napadali nas fizički, na moju suprugu su dva puta nasrtali nožem dok je bila u drugom stanju. Sve je to prošlo i zaustavilo se 2014. godine. Od tada nismo imali problema, ali danas se problem ponovo javlja - ispričao je Komatović i pozvao sve koji mogu da utiču i zaštite desetak povratničkih porodica u Žaču koje žive na svom imanju.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja