Najnovije vesti

VUČIĆ: Za 2 godine od Beograda do Šapca za manje od 40 minuta PROBAĆEMO DA VAKCINIŠEMO I 1.000 GRAĐANA DNEVNO (FOTO)
Foto: Tanjug Printscreen

PREDSEDNIK OBIŠAO RADOVE

VUČIĆ: Za 2 godine od Beograda do Šapca za manje od 40 minuta PROBAĆEMO DA VAKCINIŠEMO I 1.000 GRAĐANA DNEVNO (FOTO)

Politika
15:39h

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas radove na mostu preko Save kod Šapca koji će biti deo deo putne infrastrukture auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica. 

Radove na infrastrukturnom projektu važnom za celu Srbiju sa predsednikom su obišli ministar građevinarstva Tomislav Momirović, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Vučića je na početku obilaska predstavnik azerbejdžanske kompanije "Azvirt" obavestio da sve ide prema planu i da će radovi biti gotovi i pre ugovorenog roka.

- Most nam je neophodan za građane Loznice i Šapca i zato vas molim da svi radovi na mostu budu gotovi do 2023. godine kako je i dogovoreno - rekao je Vučić.

Predsednik je naglasio da će kad svi radovi budu završeni, uključujući i brzu saobraćajnicu, što se očekuje do oktobra 2024. godine, od Beograda do Šabca auto-putem biti potrebno 40 minuta.

- Veoma je važno da sve ovo finansiramo iz budžeta, a to znači da nam je država stabilna - naglasio je Vučić.

Predsednik je dodao da će drugi most na Savi značajno poboljšati život Šapčana i da će zahvaljujući izgradnji poskupeti zemljište u celom kraju i da će mnogi kupovati vikendice u tom kraju.

- Ovo gradilište doneće mnogo koristi ljudima u Mačvi, Sremu, ali ćemo povezati i južnu Bačku, Beograd... Napravili smo novi krvotok - rekao je Vučić i dodao da predstoji da se probije put ka Novom Sadu ispod Fruške gore. 

Do Loznice za sat i 15 minuta

Most će imati 28 stubova i biće dug nešto više od 1,3 kilometra.

Čitava saobraćajnica od Rume do Loznice biće duga 77 kilometara i imaće veliki značaj za razvoj privrede ovoj dela Srbije. Ugovorena cena radova je 467,5 miliona evra , a radove izvodi azerbejdžanska kompanija Azvirt sa domaćim podizvođačima.

Na ovu saobraćajnicu nadovezivaće se auto-put od Novog Sada preko Fruške Gore do Rume dug 45,4 klilometra, tako da će najveći grad u Vojvodini imati najbržu drumnsku vezu sa zapadnom Srbijom i Republikom Srpskom, odnosno Bosnom i Hercegovinom. 

Pravac Ruma-Šabac-Loznica od 77 km će zajedno sa Fruškogorskim koridorom biti nova saobraćajnica od ukupno 122,4 km nove saobraćajnice. Novim koridorom od Beograda do Šapca će se stizati za najviše 40 minuta, a do Loznice za sat i 15 minuta.

Predsednik je naglasio da je građevinska operativa u Srbiji angažovana kao nikada do sada, ali da nema dovoljno radnika pa moramo da uvozimo radnu snagu iz okruženja:

- Kad obilazite gradilišta primetićete radnike iz BiH, Makedonije, Turske... U Beogradu je prosečcna plata 700 evra i niko neće da radi na građevini, ali mi moramo da gradimo zemlju.

Hiljadu vakcinisanih dnevno

Vučić je nakon obilaska radova rekao da očekuje veliku isporuku "Fajzerovih" i "Sinofarmovih" vakcina u narednim danima i nedeljama i da ćemo probati da dnevno vakcinišemo 1.000 građana.

Predsednik se osvrnuo i na izjavu premijera lažne države Kosova Aljbina Kurtija da mu je u dijalogu prioritet rešavanje, kako je naveo, srpskih ratnih zločina i nestalih lica.

- Kurti očigledno voli da razgovara sam sa sobom. Svojim izjavama jasno pokazuje da dijalog u Prištini nisu hteli. To je monolog, a ne dijalog. Neka gura svoje stvari. Njihova stvar - oceni je Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...