VUČIĆ O ODNOSIMA SA CG: Uvek ćemo imati najbolje i najbliže odnose! Prema svecu i tropar
Foto: Tanjug Printscreen

Srbija ćr se uvek tuditi da bude popustljiva

VUČIĆ O ODNOSIMA SA CG: Uvek ćemo imati najbolje i najbliže odnose! Prema svecu i tropar

Politika -

Srbija će sa narodom i građanima Crne Gore uvek da ima najbolje i najbliže odnose, a prema vlastima te zemlje trudiće se uvek da ima dobre odnose, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

- Prema svecu i tropar, to je sve što imam da kažem - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o odnosima Srbije i Crne Gore, budući da je crnogorski ministar spoljnih poslova praktično odbio mogućnost da se ambasador Srbije Vladimir Božović vrati na dužnost.

Vučić je rekao da je u međudržavnim odnosima logično i uobičajeno recipročno ponašanje i takav odnos, ali će se, istakao je, Srbija uvek tuditi da bude popustljiva, ali nikako po cenu nacionalnih i državnih interesa.

Predsednik Srbije kaže da se nada zajedničkom dogovoru sa Crnom Gorom oko svih problema, kao i po pitanju izručenja traženih lica. Na pitanje novinara zašto Srbija ne izručuje Crnoj Gori Svetozara Marovića, Vučić je rekao da je tu reč o veoma komplikovanmi odnosima.

"Mi smo tražili izručenja nekoliko lica koja su nama strahovita važna u istragama vezanim za organizovani kriminal i ne bih da ulazim u pojedinačna pitanja, ali ne biste verovali koliko je to komplikovano", naveo je Vučić Dodaje da Srbija trenutno traži izrucunja dva lica koja su, kako kaže, strašno važna i nada se da će te osobe biti izručene Srbiji.

"A, ovo drugo (za Marovića) morate da pitate naše pravosudne organe. Znam koliko komplikacija po tom pitanju ima, ali se nadam da zajednički u dogovoru najveći deo tih problema sa CG možemo u narednom periodu da rešimo", zaključio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track