SVEČANO U PREDSEDNIŠTVU: Predsednik Vučić uručio orden Stefanu Milenkoviću! Ovo je velika čast za mene i moju porodicu VIDEO
Foto: Tanjug Printscreen

Andrićev venac

SVEČANO U PREDSEDNIŠTVU: Predsednik Vučić uručio orden Stefanu Milenkoviću! Ovo je velika čast za mene i moju porodicu VIDEO

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena violinisti i muzičkom pedagogu Stefanu Milenkoviću.

Milenković je odlikovan povodom Dana državnosti Srbije.

- Ponosan što sam Stefanu Milenkoviću, našem najboljem violinisti, velikanu srpske muzike, imao čast da dodelim Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena i zahvalim mu se na svemu što je učinio za našu zemlju. Stefan se nedavno vratio iz SAD i živi u Srbiji, a kao predsednik Srbije uveren sam da je to najlepši i najbolji signal i svim drugim ljudima širom sveta da se što pre vrate u svoju otadžbinu, rekao je predsednik danas na uručenju odlikovanja.

Stefanu veliko hvala na tome što je proslavio našu zemlju i ogromna nada da će to činiti i ubuduće. Živela Srbija!

Aleksandar Vucic, Stefan Milenkovic
foto: Tanjug Printscreen

Milenković je po prijemu ordena rekao da je ovo velika čast za njega lično i njegovu porodicu, najveća do sada, te da je očekivao da će to preuzeti tu negde na vratima a ne da će imati ovakvo uručenje i ovakav prijem kod predsednika Republike.

- Ni odeću nisam poneo nego ovako... jer produžavam za Ameriku da završim ovaj semestar - rekao je Milenković.

1 / 4 Foto: Tanjug Printscreen

Potom se obratio i predsednik Vučić rekavši da je Stefan jedna vrsta dobrog vetra u leđa Srbiji i podsetio da je s nevericom nedavno primio vest da se Stefan vraća u Srbiju.

- A onda sam bio oduševljen - rekao je Vučić dodavši da se ime Stefana Milenkovića, koji ima izuzetnu karijeru, uvažava i sa druge strane Atlantika, tamo u Americi. Predsednik mu je poželeo uspeh u daljem radu kao i da nadalje predstavlja Srbiju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track