VUČIĆ: Ponosan sam što nikoga nisam izručio Hagu, pritisci su bili strahoviti!
Foto: screenshot

PREDSEDNIK SRBIJE GOSTOVAO NA PINKU

VUČIĆ: Ponosan sam što nikoga nisam izručio Hagu, pritisci su bili strahoviti!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sasvim sigurno da on neće nikoga izručiti Haškom tribunalu, iako je pritisak na njega bio izuzetno veliki.

- Dođu pa vam malo prete, pa pošalju druge koji kažu da je to loše za imidž Srbije. I onda vi to saslušte, pa im kažete nešto još gore. "Nisam mnogo zainteresovan, ajmo na drugu temu".

Nekada morate da budete oštri, iako morate stalno da budete učtivi. Nekada morate da prekinete sagovornike koji vam vređaju inteligenciju. I to dok vam objašnjavaju šta je sila, a ne međunarodno pravo. Objasnite im da ste vi lider suverene i nezavisne zemlje - rekao je Vučić.

On je potom objasnio da je Šešelj pušten kako bi bio smanjen rejting stranci, ali kada lider radikala nije želeo da igra po njihovom, tražili su da ga izručimo nazad.

- Nikada nisu hteli da mi sudimo optuženima. Da bi imali nad mojom glavom Damoklov mač i da nam određuju sudbinu - istakao je Vučić.

Predsednik Srbije gostovao je na TV Pink i prokomentarisao je seriju "Porodica". On je istakao da ljudi koji su bili na vlasti nisu ispoštovali svoju reč, time što je Milošević izručen u Hag, i to na Vidovdan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track