VUČIĆ O IZJAVI O IZBORIMA: Naravno da je bio lapsus! Evo šta kaže i o polemici oko nabavke vitamina
Foto: Tanjug Printscreen

dokon pop i jariće krsti

VUČIĆ O IZJAVI O IZBORIMA: Naravno da je bio lapsus! Evo šta kaže i o polemici oko nabavke vitamina

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da je njegova izjava o tome da li je bilo izbora 2020. godine, koja je izazvala pažnju javnosti, bila lapsus, te da je mislio na 2019. godinu, što je, kako kaže, jasno i njegovim političkim protivnicima.

- Naravno da je bio lapsus! Naš narod ima poslovicu - "dokon pop i jariće krsti". Kada svaki dan radite i svaki dan se nekome obraćate, normalno je da grešite ne jendom, nego 10, 15, 20 puta dnevno. Ali su se oni uhvatili za nešto najgluplje, bez suštine. Mislio sam na 2019. godinu i znali su oni na šta ja mislim, svako je razumeo suštinu - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o izjavi na TV Pink da kada je država prošle godine davala građanima po 100 evra to nije bilo u svrhu izborne kampanje.

petlja, Batajnica, otvaranje, Aleksandar Vucic
foto: Tanjug Printscreen

Šta je problem sa kampanjom od vrata do vrata

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je užasnut pokušajem sprečavanja napretka demokratije u Srbiji, uz pitanje zašto se kao problem apostrofira to ako aktivisti stranaka žele da razgovaraju sa građanima u kampanji od vrata od vrata. On je time odgovorio na konstataciju novinara da je pravni tim organizacije "Ne davimo Beograd" otkrio ko je stajao iza kol centara, odnosno poziva koji su građani dobijali tokom izbora 2020. i pitanje zašto su oni sada protiv kampanje od vrata do vrata.

- Zašto ne smem da razgovaram sa građanima, ako sam pristojan, učtiv? Sećam se Tadićeve kampanje na Vračaru, da je zvonio na vrata ljudima. Šta je problem ako neko kaže da je iz neke stranke, da bi želeo da razgovara, a svako može da odbije - rekao je Vučić.

Kako kaže, to se radi u svim zemljama sveta.

- Iza toga se krije pokušaj da zabrane komunikaciju sa građanima, i da ona bude organičena samo na njihove objave, pošto sebe vole najviše na svetu. A, da ne čuju nikad nekog drugog. Znaju i da nemaju partijsku infrastrukturu i aktiviste koji bi da se angažuju na terenu, pa bi da ograniče one koji hoće nešto da rade - rekao je Vučić.

Polemika oko nabavke vitamina

Na pitanje zašto je prestala polemika oko nabavke vitamina, već se priča samo o izborima, Vučić je rekao da je razlog u tome što su oni koji su kritikovali taj potez još jednom uhvaćeni u lažima i besmislicama koje svaki dan iznose.

Kako kaže, govorilo se da je samo "Gudvil farm" dobila posao, a nije, već je njih devet, jer nema dovoljno proizvođača vitamina, dodajući da njegovi protivnici uvek polaze od sebe.

- Različiti su nam snovi, njihovi su da kažu i urade nešto protiv mene lično, to nema veze sa politikom i planovima, već da me uvrede, kažu da sam lud, bolesnik, Hitler, Staljin, a na kraju ne znaju kako da objasne da se danas grade putevi, auto-putevi, bolnice, vakcinaciju, da smo prvi po stopi rasta. To im nije jasno, pa ne znaju šta bi rekli, pa - ako prođe, prođe - rekao je Vučić.

On je zamerio i što je morao on lično da odgovara na takve kritike, jer se nisu oglasili ni ministar zdravlja, niti RFZO.

- Samo se pitam zašto sam morao ja da im odgovaram i ui stom danu, i dan posle i dva dana kasnije. Ali, ljudi imaju različite snove, stepen borbenosti i želje da pokažu šta je istina, ali istinu sam pokazao- , rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track