PRIŠTINA ZLOUPOTREBAMA PROMOVIŠE SIMBOLE LAŽNE DRŽAVE KOSOVO: Miniistar Selaković uložio PROTEST na sednici Saveta bezbednosti!
Foto: Zorana Jevtić

reakcija

PRIŠTINA ZLOUPOTREBAMA PROMOVIŠE SIMBOLE LAŽNE DRŽAVE KOSOVO: Miniistar Selaković uložio PROTEST na sednici Saveta bezbednosti!

Politika -

Nikola Selaković, ministar spoljnih poslova Srbije uložio je protest zbog zloupotrebe video-formata sednice od strane Prištine kako bi se promovisali simboli lažne države Kosovo.

On je rekao da su takve zloupotrebe apsolutno neprihvatljive i predstavljaju flangrantno kršenje pravila Saveta bezbednosti. Selaković je istakao i da su predstavnici lažne države Kosovo, u pratnji pripadnika "policije", upali u Dom zdravlja u Štrpcu tražeći vakcine protiv Kovida-19.

On je istakao da je povećan broj napada na Srbe na Kosovu i Metohiji i da oni žive u konstantnom strahu od napada. Objasnio je i da Priština ne radi ništa da bi obezbedila bezbednost Srbima povratnicima na Kosovo i Metohiju.

Podsećamo, sednica je prethodno prekinuta nakon što je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski zatražio da predstavnica Prištine promeni ili ukloni zastavu tzv. Kosova jer, kako je naglasio, tzv. Kosovo nije opštepriznata država.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track