VUČIĆ ISPUNJAVA OBEĆANJE DATO MEŠTANIMA RUDNE GLAVE! Počela izgradnja fabrike u centru sela VEĆ RASPISAN I KONKURS ZA RADNICE
Foto: Zorana Jevtić

investicija

VUČIĆ ISPUNJAVA OBEĆANJE DATO MEŠTANIMA RUDNE GLAVE! Počela izgradnja fabrike u centru sela VEĆ RASPISAN I KONKURS ZA RADNICE

Politika -

Za žitelje sela Rudna Glava reklo bi se da dolaze bolji dani.

Najave predsednika Aleksandra Vučića, prilikom nedavnog boravka u tom selu koje je odabrao za primanje vakcine, da će država pokušati da dovede potencijalne investitore, kako bi se taj deo Istočne Srbije oživeo, počele su da se obistinjuju.

Pogon Kompanije "Jumko" iz Vranja biće sagrađen u centru Rudne Glave, a kako je Vučić najavio, priliku da dobije posao imaće oko stotinu žena iz ovog kraja.

Nakon što je direktor Branislav Trajković odmah posetio Rudnu Glavu i sa predstavnicima Mesne zajednice i lokalne samouprave Majdanpek obavio razgovore oko preduzimanja daljih koraka na realizaciji otvaranja fabrike i pronalaženja najboljeg rešenja za buduću lokaciju, od prvobitne zamisli da to bude već izgrađen objekat u privatnom vlasništvu jednog meštanina, brzo se odustalo.

Zbog svih neophodnih zakonskih procedura koje moraju da se ispoštuju i da se isprate kako bi fabrika mogla da bude u funkciji, sagledavajući sve raspoložive mogućnosti, došlo se ipak do najboljeg rešenja. Da se krene sa izgradnjom i podizanjem novog objekta po svim propisanim standardima.

Odlučeno je da to bude na površini koja za to odgovara u blizini centru sela, koja je u vlasništvu države, a data na korišćenje Mesnoj zajednici Rudna Glava. Trenutno su započeti zemljani radovi za postavljanje temelja buduće fabrike.

- Budući proizvodni objekat biće ukupne površine 900 metara kvadratnih. Predsednik Vučić je svoje obećanje ispunio. Na nama ostaje da sada sve to i realizujemo uz poštovanje svih propisa i pomoć nadležnih institucija. Vrlo ozbiljno smo shvatili i već krenuli sa radovima na gradnji novog objekta i nadanja su za sada da ćemo uspeti da ga zavšimo do Vidovdana kako je i najavljeno - kaže predsednik Saveta Mesne zajednice Rudna Glava Stanimir Balanović.

Aleksandar Vucic, Rudna Glava, vakcinacija
foto: Zorana Jevtić

Raspisan je i konkurs i svakodnevno se primaju prijave zainteresovanih radnica.

- Nadamo se da ćemo već posle 20. aprila znati shodno stručnoj spremi tačno ko ispunjava predviđene uslove po konkursu - ističe Balanović i napominje da će u pogon kompanije u Vranju otići desetak novoprimljenih radnica na obuku šivenja koje će svoje stečeno znanja preneti kasnije na ostale zaposlene.

Otvaranje mini pogona "Jumka" u Rudnoj Glavi biće od velikog značaja za žitelje čitave opštine jer će se otvaranjem novih radnih mesta i upošljavanjem radnika konačno pokrenuti život u ovom delu Istočne Srbije, koji je polako počeo da odumire.

- Nadamo se da se na ovome neće stati i da će biti još nekih investitora koji će poželeti da ulažu u ovaj kraj. Ovo je kraj vrednih ljudi koji žele da rade. Privlačenje novih investicija je jedini način da se nešto učini i spreči odliv stanovništva koji je poslednjih godina itekako bio primetan - ističe Balanović.

A da će žene, pre svih iz Rudne Glave, ali i ostalih okolnih mesta, svoje redovne obaveze koji iziskuju poslovi na selu, rado zameniti radom za mašinama, pokazalo je veliko ineresovanje i oduševljenje jer će za poneke od njih ovo biti prvo stečeno radno iskustvo.

- Hvala predsedniku Vučiću na ovome. U prvom trenutku nisam mogla da poverujem da će se ovo ostvariti zaista. Ništa mi neće pasti teško, ni redovni poslovi, ni rad u fabrici. Mi smo ovde navikli da radimo, a uostalom dosta je naših žena iz ovog kraja kojima su povereni veoma odgovorni i teški poslovi u Rudniku bakra Majdanpek - kaže jedna meštanka.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track