OVO IMA SAMO U SRBIJI! Kisela, lekovita voda otiče u reku umesto da se flašira za lečenje prostate, rana i visokog šećera
Foto: Kurir TV

kurir televizija

OVO IMA SAMO U SRBIJI! Kisela, lekovita voda otiče u reku umesto da se flašira za lečenje prostate, rana i visokog šećera

Srbija -

Svet je suočen sa najvećom do sada zabeleženom krizom snabdevanja vodom. Ujedinjene Nacije su upozorile na prognozu da će sredinom 21. veka čak sedam milijardi ljudi biti suočeni sa nedostatkom vode, jer broj stanovnika planete raste, a količina pijaće vode su sve manje. Čini se, mi u Srbiji taj problem nemamo, jer u našoj zemlji čak postoji izvor kisele vode, koja već više od decenije otiče u njive i reku Toplicu.

Da stvar bude alarmantnija, mineralna voda u selu Viča kod Prokuplja ima lekovit učinak jer je puna minerala i sode-bikarbone.

1 / 1 Foto: Kurir TV

Meštani kažu da pomaže kod različitih bolesti, za stomačne tegobe, prostatu, zarastanje rana, smanjuje nivo šećera u krvi i pospešuje izgled kože.

"Stvarno šteta što ova voda otiče u Toplicu. Da je dobra, dobra je, ovde vidite crevo koje je išlo direktno u fabriku vode "Milan Toplica" koja je radila pre 14 godina. Sad ćete da vidite. Stvarno je greota. Radio sam ovde 40 godina, decu sam iškolovao, sagradio kuću i žao mi je što fabrika više ne radi. Verovali ili ne, kilometri kamiona su bili odavde", objašnjava meštanin Šćepan.

1 / 1 Foto: Kurir TV

Fabrika mineralne vode „Milan Toplica“ je prvi put privatizovana 2003. godine po ceni od 6,6 miloona dinara. Tada je kupljena najsavremenija oprema za proizvodnju vredna oko 3 milona evra i iskopana su dva nova bunara.

1 / 1 Foto: Kurir TV
1 / 1 Foto: Kurir TV

Kompanija je 2011. godine ponovo prodata za 1,6 milona evra, ali je i danas zatvorena. Meštanima i dalje nije jasno zašto fabrika ne radi. Od tada, voda otiče u reku, a selo isto tako brzo ostaje bez stanovnika.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:15

NAJMOĆNIJI LEK ZA IMUNITET SRBIJA IMA U IZOBILJU: Stručnjaci sa Harvarda sugerisali da je OVA namirnica NAJBOLJA (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track