ISTRAGA: Palma saslušan zbog optužbi za podvođenje devojčica i žena! Tražio sam da idem na poligraf
Foto: Damir Dervišagić, Marina Lopičić

TUŽILAŠTVO U JAGODINI POKRENULO POSTUPAK

ISTRAGA: Palma saslušan zbog optužbi za podvođenje devojčica i žena! Tražio sam da idem na poligraf

Politika -

Više tužilaštvo u Jagodini formiralo predmet povodom tvrdnji Marinike Tepić da je Marković organizovao žurke na kojima su podvođene i maloletnice. Marković tvrdi da je spreman za poligraf

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je juče predmet povodom tvrdnji Marinike Tepić da je Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine, organizovao žurke na kojima su podvođene žene i devojčice, ali i samog Markovićevog zahteva koji je podneo tužilaštvu za utvrđivanje svih okolnosti u vezi sa pomenutim navodima.

Nalog policiji

Marković je juče dao izjavu u tužilaštvu i poručio da je spreman da ide i na poligraf.

Viši javni tužilac Radoslav Vučković rekao je juče da je predmet formiran i da će se po njemu hitno postupati.

- Biće dat nalog policiji za prikupljanje svih potrebnih obaveštenja, nakon čega će biti odlučeno da li je eventualno izvršeno neko krivično delo - rekao je Vučković.

Marković je odmah juče ujutru, u devet sati, dao iskaz, a po izlasku iz tužilaštva poručio je da je tražio da ide na poligraf i da će morati da se dokaže ko laže - Tepićeva ili on.

- Ovako gnusne laži moraju da se dokažu i neko od nas na kraju mora u zatvor - Marinika ili Palma! Svaki dan ću zvati i ići u tužilaštvo dok se ovo ne reši! - kaže Marković.

Na pitanje kako su njegova supruga, sinovi i prijatelji reagovali posle snimka koje je objavila Tepićeva, Marković kaže da ima njihovu apsolutnu podršku.

- Pa oni me znaju više od 30 godina, naravno da mi veruju i znaju ko sam i šta sam. Pa da se tako nešto desi mojoj unuci, a imam tri unuke i dva unuka, završio bih to po kratkom postupku! Čim sam pozvao Ðilasa da kaže koliko ima para i da pokaže račune, poslao je dve žene da pričaju izmišljotine. Potpuno sam čist, naravno da sam spreman na poligraf, za razliku od Ðilasa, a to sam rekao i u tužilaštvu.

Marković je naglasio i da je zaštićeni svedok sa snimka čovek iz SSP, te da su to dokazali. Na pitanje kako na osnovu sata i džempera može da tvrdi da je reč o čoveku iz stranke, Marković kaže da je apsolutno siguran da je reč o toj osobi.

- Pa to ni Marinika nije demantovala - rekao je on.

00:22

Palma dolazi u Više javno tužilaštvo u Jagodini

Svedočenje

Marinika Tepić je prethodno na konferenciji za novinare optužila Markovića da je na svoje žurke u hotelu „Alfa“ u selu Končarevo kod Jagodine, kao i u klubu „Tigar“ u tom gradu, dovodio iz Beograda „devojčice od 15, 16, 17 godina“, koje bi nakon žurki „ostajale s njim“ ili sa njegovim gostima. Tepićeva je navela da su nekim žurkama prisustvovali i funkcioneri Socijalističke partije Srbije. Emitovano je i video-svedočenje o tim događajima muškarca sa zaštićenim identitetom, koji je naveo da je „radio za Palmu“ u vreme o kome svedoči. On je izjavio da je lično video maloletne devojčice koje se dovode na žurke u Končarevo i Jagodinu, kao i da mu je njegova prijateljica - hostesa na takvim žurkama, prenela da je jednom prilikom devojčicu od petnaestak godina dovela u sobu iznad prostorija RTV Jagodina „u kojoj je Palma čekao go“.

Inače, prošle godine je Igor Jurić, predsednik fondacije „Tijana Jurić“, otkrio da postoji i političar pedofil, neko sa lokala, ali ko je poznat u celoj Srbiji i da je na vlasti. Jurić je pre dva dana saopštio da je svoja saznanja o pedofiliji u Jagodini već saopštio tužilaštvu i bivšem ministru policije Nebojši Stefanoviću. Na pitanje Kurira da li je Marković taj političar pedofil o kome je govorio i kada je tužilaštvu i Stefanoviću saopštio svoja saznanja, Jurić je odgovorio:

Zaštita svedoka

- Sve što sam imao i mogao da kažem, rekao sam u prostorijama MUP i u tužilaštvu. Ne mogu da govorim ništa više od onoga što sam rekao u tužilaštvu. Od ministra sam tražio mogućnost zaštite svedoka, tačnije žrtve i porodice, i sama porodica nije bila zadovoljna tom zaštitom i odustala je od procesa.

U razgovoru za Kurir TV, na pitanja da li je imao saznanja o ovom slučaju ranije (Palmi), Jurić je rekao:

- Sve što sam imao nevezano za ovaj slučaj rekao sam tužilaštvu. Govorio sam u policiji. Ne bih da govorim koji su to slučajevi bili, neću da se ove priče povezuju. Nisam znao za ovo i nisam znao da će Tepićeva izaći s tim. Ali, s druge strane, moram da priznam, to jeste bila javna tajna i iskreno se nadam da će se i naši svedoci ohrabriti. Ne bih da govorim o kojim sam slučajevima imao saznanja.

Žene iz Jagodine

Tužba protiv Marinike

l Žene zaposlene u gradskoj upravi u Jagodini najavile su juče tužbu protiv Marinike Tepić. Kako saznaje Kurir, one se osećaju osramoćeno posle njenih navoda da moraju s nekim od čelnika da se „druže“ ukoliko žele da dobiju ili zadrže svoj posao.

Dačić se pere od afere „podvođenje“

U Jagodini sam obilazio muzeje

l Ivica Dačić, lider socijalista i predsednik Skupštine Srbije, koji je pomenut kao jedan od učesnika proslava zatvorenog tipa u Jagodin, na koje su, navodno, dovođene devojčice od 15 do 18 godina da „zabavljaju“ goste, u razgovoru za Kurir tvrdi da nikada nije prisustvovao takvim zabavama, niti da ima bilo kakva saznanja o tome.

- Išao sam na otvaranje fabrika, u muzej voštanih figura, na koncerte, naše predizborne skupove... Nikakvi tajni sastanci i skupovi, niti imam takva saznanja. Nikad u tako nečemu ne bih učestvovao. Ja sam pod pratnjom policije od 2008. - kazao je Dačić za Kurir.

Međutim, da Dačić ovom izjavom pokušava da se opere od afere „podvođenje“, pokazuju brojni raniji izveštaji, snimci i fotografije na kojima se vidi da je lider SPS i te kako bio prisutan na zabavama koje je organizovao Palma.

stampano izdanje 21.04.2021
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

DANAS POKLON U DNEVNIM NOVINAMA KURIR! ŠTAMPANO IZDANJE SASOMANGE.RS OGLASNIKA

Danas ćete uz dnevne novine Kurir dobiti na poklon štampano Sasomange.rs oglasnika!

U Sasomange oglasniku ćete naći odabrane oglase za kupovinu i prodaju stanova, kuća, placeva, garaža, automobila, telefona, televizora, miksera, muzičkih instrumenata, nameštaja... Bukvalno za bilo šta!

Na 32 strane sjajnog papira moći ćete da pronađete mnogo više sadržaja, kao i veliki broj najrazličitijih oglasa.

Sasomange je onlajn oglasnik, koji se sastoji od internet portala i aplikacija, dostupnih i za iOS i za Android platforme, a svake srede uz dnevne novine Kurir dobijate na poklon selekciju besplatnih malih oglasa.

Celokupnu ponudu oglasa možete pronaći na Sasomange.rs, gde vas čeka preko 450.000 aktivnih oglasa u više od 90 kategorija i potkategorija.

Sasomange – jedno mesto na kom ima sve!

Ukoliko želite da se oglašavate unutar Sasomange.rs oglasnika, kontaktirajte prodaju na sasomange.prodaja@sasomange.rs i obezbedite svoje mesto u sledećem izdanju oglasnika.

Sasomange
foto: AMG

Čitajte KURIR!

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track