Najnovije vesti

PETAR PETKOVIĆ PORUČIO VLJOSI OSMANI: Revizija dogovorenog Briselskim sporazumom nije dopustiva
Foto: Privatna Arhiva

nemoguće

PETAR PETKOVIĆ PORUČIO VLJOSI OSMANI: Revizija dogovorenog Briselskim sporazumom nije dopustiva

Politika

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je večeras da predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani može sporazume postignute u sklopu Briselskog dijaloga Beograda i Prištine da preispituje samo kao materijal za primenu dogovorenog, te da nikakva revizija onoga što je dogovoreno nije dopustiva.

"Svi sporazumi postignuti u okviru briselskog dijaloga Beograda i Prištine moraju biti primenjeni kako bi bilo kakav sadržajan nastavak razgovora bio moguć", poručio je Petković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Kako je naveo, Priština svaki put kada se konstituiše nov sastav privremenih institucija samouprave preti preispitivanjima i poništavanjima dogovora iz Brisela, što pokazuje da onima koji nastupaju sa takvih pozicija nije iskreno stalo do dogovornog rešavanja problema.

Petar Petković, Kancelarija za KiM
foto: Fonet/UNS

"Vjosa Osmani sporazume postignute u sklopu Briselskog dijaloga može da proučava i preispituje samo kao materijal za primenu dogovorenog, a bilo kakva revizija onoga što je nastalo kao plod mukotrpnog truda nije dopustiva", ističe Petković.

Direktor vladine Kancelarije za KiM očekuje da se na takvu, kako navodi, političku drskost i pokušaj izbegavanja preuzetih obaveza ne gleda blagonaklono ni u Briselu, niti u drugim evropskim prestonicama.

Naglašava da Beograd ostaje opredeljen za dijalog kao jedino razumno sredstvo rešavanja nesuglasica i poručuje da je za dijalog potrebno dvoje.

"Nedosledna, prevrtljiva i verolomna politika koju su odlučili da vode Kurti i Osmani samo je još jedna potvrda loših namera Prištine i udaljava nas i od dogovora i od stabilizacije prilika u regionu", zaključio je Petković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...