KANCELARIJA ZA KIM: Petković uručio ključeve stanarima nove zgrade u Kosovskoj Mitrovici
Foto: Kurir

u naselju Bošnjačka mahala

KANCELARIJA ZA KIM: Petković uručio ključeve stanarima nove zgrade u Kosovskoj Mitrovici

Politika -

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić uručili su danas ključeve za 12 stambenih jedinica u naselju Bošnjačka mahala u severnoj Kosovskoj Mitrovicii.

Stanovi su izgrađeni sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za KiM, a namenjeni su mladim bračnim parovima, interno raseljenim licima i socijalno-ugroženim porodicama.

Petar Petković
foto: Kurir

Petković je obisao stan porodice Klajić koja danas slavi slavu Lazareva subota.

- Za poklon, od države Srbije, dobili su stan, kao i ostalih 11 porodica, ovde u ovoj zgradi. Prošle nedelje podelili smo još 12 stanova, posle obilaska ove zgrade, idemo da položimo kamen temeljac za još tri zgrade, a ukupno, do kraja godine, izgradićemo još 15 stambenih zgrada, u ukupnom iznosu od 650 miliona dinara - rekao je Petković, preneo je Kosovo onlajn.

Dodao je da je politika države Srbije da gradi, stvara i čuva mir i naglasio da su svaki novi krov, prag i dom, temelji opstanka srpskog naroda na Kosovu.

- Tu smo da zajedno gradimo, pre svega budućnost jer je budućnost na ovoj prelepoj dečici, jer to onda govori da smo svoji na svome i da želimo da živimo u miru u budućnosti", poručio je Petković.

Porodica Klajić će ovu slavu pamtiti kao najradosniju.

- Presrećni smo. Nakon deset godina života pod kirijom, ovo nam mnogo znači. Ovo je najlepši poklon za slavu - kažu Klajići.

Petar Petković
foto: Kurir

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić podsetio je da je u Kosovskoj Mitrovici od Božića do sada podeljeno 98 stambenih jedinica, zahvaljujući državi Srbiji.

- U kontinuitetu nastavljamo sa izgradnjom novih stambenih jedinica. Podrška iz Beograda i podrška direktora Petkovića, jasan je pokazatelj da budućnost naših mališana i bolje prilike se stvaraju u Kosovskoj Mirovici - rekao je Spirić i naglasio da lokalna samouprava rešava probleme svih zajednica.

Kancelarija za KiM je u martu najavila da će ove godine biti izgrađeno 180 novih stanova namenjenih interno raseljenim licima, socijalno ugroženim kategorijama i mladim bračnim parovima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track