SRPSKI TURISTI NA OVOJ MORSKOJ DESTINACIJI PO BROJU PRESTIGLI I HRVATE: Bliže je od Grčke, hrana ista i ne treba vam strani jezik
Foto: Youtube Printscreen

nadaju se našim turistima

SRPSKI TURISTI NA OVOJ MORSKOJ DESTINACIJI PO BROJU PRESTIGLI I HRVATE: Bliže je od Grčke, hrana ista i ne treba vam strani jezik

Društvo -

Neumski hotelijeri nadaju se i ove godine turistima iz Srbije, koji su prošle godine u uslovima pandemije prvi put masovnije letovali u jedinoj BiH morskoj destinaciji.

Neum
foto: Youtube Printscreen

Kako prenosi Indikator.ba, Udruženje hotelijera opštine Neum odlučilo je da, ako epidemiološke mere budu dopustile, u maju organizovano poseti turističke organizacije Novog Sada i Beograda sa ciljem prezentacije Neuma kao destinacije za odmor.

Na skupštini je analizirana i trenutna situacija na području opštine, kao i aktivnosti koje slijede za pripremu turističke sezone 2021. Otvorile su se teme punktova za testiranje, presvlačenje šetališta novim asfaltom, kao i mnoge druge tekuće teme.

Udaljenost u kilometrima

Kada u internet pretraživač ukucate rastojanje, recimo, Beograd - Neum, prikaže se brojka od 504 kilometra, što je mnogo bliže od uobičajenih destinacija za naše turiste.

Hrana je ista, nije potrebno znanje stranog jezika, cene su slične, reč je o Jadranskom moru, a smeštaj po volji - ima i hotela i apartmana i privatnih soba. Plaža ima i peščanih i kamenih, a reč je o manjem primorskom mestu.

U vreme pandemije turisti iz Srbije najbrojiniji su u Bosni i Hercegovini, prestigli su po posetama do sada najčešće goste - Hrvate.

Neum
foto: Youtube Printscreen

Turisti iz Srbije letovali su prošle godine u Neumu u većem broju, čemu je pogodovala činjenica da nisu mogli da idu na letovanje u Grčku, destinaciju koja je tradicionalno njihov prvi izbor, prenosi ovaj portal.

(Kurir.rs/BN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track