00:30

Atmosfera pred ambulantom u Doljevcu pred dolazak Aleksandra Vučića na revakcinaciju

prvu dozu primio 6. aprila

VUČIĆ PRIMIO DRUGU DOZU VAKCINE U PUKOVCU Predsednik meštanima: Kao boga vas molim da se vakcinišete, ništa ne boli

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je drugu dozu vakcine u zdravstvenoj stanici Doma zdravlja Doljevac u Pukovcu.

Veliki broj građana okupio se kako bi pozdravio predsednika, koji im je obećao da će penzije i plate nastaviti da rastu.

1 / 42 Foto: Printscreen/Tanjug

Kako je istakao, mali broj stanovništva je u opštini Doljevac vakcinisan, ali mu je obećano da će se to od naredne nedelje promeniti.

- Svi su čekali da ja dođem u Pukovac. Kao boga vas molim da se vakcinišete, jer time čuvate svoje porodice i sebe - rekao je predsednik prilikom obilaska.

Predsednika su dočekale medicinska sestra Violeta Stamenković, koja ja inače i obavila revakcinaciju, kao i doktorka Slađana Beronja-Jovanić koja je pregledala predsednika pre revakcinacije. Pitala ga je da li je alergičan i da li je imao reakcije posle primljene prve doze vakcine, na šta je Vučić odgovorio da nije imao nikakav problem, niti je istsa osetio.

Pukovac, Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Tanjug

Ona mu je izmerila i krvni pritisak, a tom prilikom Vučić je prokomentarisao da se vratio u Beograd iz Brisela jutros u dva sata posle ponoći i zatekao novi "non pejper", koji mu je, kaže, podigao pritisak.

Pukovac, Aleksandar Vučić
foto: Predsedništvo Srbije

- Ma nije me ništa bolelo, nisam ni osetio - kazao je predsednik posle revakcinacije i dodao da je mnogo zahvalan Kini na pomoći i vakcinama.

- Želim da se zahvalim ljudima iz Kine, da prenesete poruku kineskom narodu i predsedniku Siju. Zahvalni smo kineskoj državi na pomoći i podršci, na ogromnom broju vakcina i nadam se da ćemo unaprediti saradnju i po pitanju proizvodnje vakcina i po pitanju sekvenciranja, na kojem ćemo raditi sa pekinškim insititutom - rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je i ovog puta medicinsko osoblje obradovao buketima cveća.

Pukovac, Aleksandar Vučić, revakcinacija
foto: Printscreen

- Hvala svima koji ste ovde, primio sam revakcinu i nije ništa bolelo kao i prvi put. Hvala doktorki Slađani i Violeti medicinskoj sestri. Zamolio bih da se svi vakcinišu, ništa ne boli. Molim vas da budete pažljivi prema drugim ljudima. Imamo vakcine na raspolaganju, to je blago - rekao je predsednik.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Tanjug

Vučić je istakao da vakcine spašavaju živote i naveo lični primer, svoje majke, koja, da nije primila prvu dozu, nakon koje se zarazila, ne bi imala šanse da preživi.

- Uzeo sam taj lični primer kako biste razumeli značaj vakcina, da spasavate svoje roditelje, braću, sestre, supružnike. Naš cilj je da razgovaramo o ekonomiji, putevima, prugama, radu fabrika, a ne možemo ako ćemo da imamo veliki broj zaraženih, a ako se ne vakcinišemo.

- Srećan sam što sam danas ovde, i verujem da ćemo danas u Gadžinom Hanu na sastanku doneti važne zaključke. Razgovaraćemo kako dodatno da pomognemo Nišavskom okrugu. Niš mnogo brzo ide napred, brže nego što se neko nadao - rekao je predsednik.

Aleksandar Vučić, Zlatibor Lončar
foto: Printscreen/Tanjug

Vučić je najavio i izgradnju nove plućne bolnice u Knez Selu.

- Naši stručnjaci su izračunali da bi nas mnogo više koštalo da renoviramo postojeću, nego izgradnja nove bolnice. Trudimo se i radimo sve što možemo. Verujem da će, ako budemo bilo šta radili po tom pitanju, u Knez Selu biti nova bolnica za plućne bolesnike. Stručni ljudi će o tome da donesu odluku - odgovorio je Vučić na pitanje novinara da je tačno ono što je najavljeno, da će bolnica u Knez Selu, odnosno imanje na kojem se nalazi, biti prodato, dok se najavljuje nova bolnica u Nišu.

Vučić je rekao da država danas ima više novca nego ranije, najviše u modernoj istoriji srpske države, tako da veruje da će novac moći da se uloži ne u renoviranje i obnovu, već u izgradnju onoga što je najbolje, dodajući da je i zdravstvena stanica u Pukovcu obnovljena 2017/2018. Dodao je i da država radi sve što može, ali ne može svaki put, pruga, zgrada da se renoviraju za nekoliko godina, a da stotinama godina ništa nije pipnuto.

- Izgradili smo najviše bolica u poslednjih pet nego u prethodnih 50 i to nije preterivanje, ni metarofa - rekao je Vučić.

Inače, Vučić će posetiti Gadžin Han, gde će razgovarati sa predstavnicima lokalne samouprave Nišavskog okruga u Domu kulture Gadžin Han.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track