PREDSEDNIK VUČIĆ U BRISELU: Nisam video non-pejper u kojem se govori o mirnom razlazu BiH, ni sa kim nisam razgovarao
Foto: Printscreen/Tanjug

javno

PREDSEDNIK VUČIĆ U BRISELU: Nisam video non-pejper u kojem se govori o mirnom razlazu BiH, ni sa kim nisam razgovarao

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas u Briselu da nije video non-paper u kojem se govori o mirnom razlazu BiH dodajući da o tom dokumentu ni sa kim nije razgovarao, a da je poslednji put razgovarao sa slovenačkim premijerom Janezom Janšom o situaciji vezanoj za pandemiju virusa korona.

Vučić je to rekao na zajedničkoj konferenciji za medije sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove Žozefom Boreljom, odgovarajući na pitanje novinara u Briselu da li zna za taj dokument, da li on zaista postoji, kao i da li je razgovarao sa slovenačkim premijerom Prema njegovim rečima, sa Janšom je razgovarao poslednji put kako bi se dogovorio o vraćanju građana Srbije iz Slovenije i Italije.

- Nisam imao priliku u skorije vreme da razgovaram sa njim. Uvek sam otvoren za svaku vrstu debate, ne živimo u doba inkvizicije, ali mi smo fokusirani na ekonomiju, integraciju Srbije u EU i ekonomski napredak - kazao je Vučić.

Ističe da Srbija podržava integritet BiH i navodi da je to kazao već hiljadu puta, kao i da Srbija poštuje integritet Republike Srpske.

- To je naša obaveza. Nisam video nijedan dokument, niko mi nije predstavio takav dokument i ne mogu nikoga da osudim po tom pitanju. Ne znam za ostale, ali sa mnom niko o tome nije razgovarao - kazao je predsednik Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track