PETKOVIĆ APELOVAO NA MEĐUNARODNE MISIJE: Zaštitite vernike i objekte SPC tokom Vaskrsa
Foto: Kurir

kosovo i metohija

PETKOVIĆ APELOVAO NA MEĐUNARODNE MISIJE: Zaštitite vernike i objekte SPC tokom Vaskrsa

Politika -

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković danas je povodom predstojećeg Vaskrsa uputio pismo međunarodnim misijama koje deluju na teritoriji Pokrajine u kome apeluje da tokom dana u kojima pravoslavni vernici obeležavaju najveći hrišćanski praznik posebno obrate pažnju na bezbednost u srpskim sredinama.

Petković je naveo da od njih očekuje da deluju preventivno i preduzmu adekvatne mere iz svoje nadležnosti na zaštiti objekata Srpske pravoslavne crkve i vernika tokom Vaskrsa.

- Tokom predstojećeg praznika pravoslavni vernici tradicionalno odlaze u verske objekte u svojim sredinama. Smatramo neophodnim da tokom predstojećeg velikog praznika Vaskrsa i tokom dana koji mu prethode u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji bezbednosnu pažnju podignete na viši nivo i preduzmete adekvatne mere na zaštiti srpskog stanovništva i objekata Srpske pravoslavne crkve - navodi se u pismu koje je Petković uputio misijama Unmik, Euleks, OEBS i Kancelariji Evropske unije na Kosovu i Metohiji.

U dopisu Petković posebno ističe zabrinutost zbog učestalih napada na objekte SPC i vernike na Kosovu i Metohiji u prethodnom periodu i stoga ukazuje na neophodnost preduzimanja i preventivnih mera na njihovoj zaštiti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track