DIREKTOR KANCELARIJE ZA KIM PETAR PETKOVIĆ: Hrvatska baza na Kosovu bi ugrozila bezbednost srpskog naroda
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

još jedna osuda

DIREKTOR KANCELARIJE ZA KIM PETAR PETKOVIĆ: Hrvatska baza na Kosovu bi ugrozila bezbednost srpskog naroda

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je večeras da bi eventualnim formiranjem hrvatskog vojnog kampa na KiM bili prekršeni Rezolucija SB UN 1244, princip dobrosusedskih odnosa Srbije i Hrvatske i ugrozila bi se bezbednost srpskog naroda na prostoru južne pokrajine.

Petković je za TV Pink ocenio da su današnje najave hrvatskog ministra spoljnih poslova probudile kolektivna sećanja srpskog naroda na 1941. godinu, ali i na devedesete godine i sva strašna stradanja Srba upravo od strane Hrvata i hrvatskih vojnika.

Pozvao je na mir i istakao da ako neko pokušava da gradi mir tako što preti državi Srbiji i najavljuje otvaranje nekakvih vojnih baza na prostoru Srbije, između ostalog ugrožava i bezbednost srpskog naroda na KiM koji se oseća nebezbedno.

Ističe da je se srpski narod još nebezbednije oseća jer se sve to dešava u danu kada južni deo Kosovske Mitrovice potpisuje ugovor sa tzv. vojskom Kosova o predavanju brda Crnuša za formiranje vojne baze tzv. vojske Kosova.

"Krši se Rezolucija 1244, krši se princip dobrosusedskih odnosa između Srbije i Hrvatske i ugrožava se bezbednost srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije. To su ozbiljne provokacije, ozbiljni napadi na koje nećemo ostati nemi", poručio je direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kurir.rs / Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track