PREDSEDNIK VUČIĆ: Takmičimo se sa svima! Vakcinacija je bitna da Srbiju pomeramo brže od drugih
Foto: Printscreen PINK

za brži povratak u normalu

PREDSEDNIK VUČIĆ: Takmičimo se sa svima! Vakcinacija je bitna da Srbiju pomeramo brže od drugih

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić apelovao je danas na građane da se vakcinišu, uz konstataciju da ukoliko bismo uspeli gotovo svi da se vakcinišemo onda bismo mogli bi da radimo, da živimo normalan život, pomeramo Srbiju neuporedivo brže od drugih.

- Mi se nalazimo u takmičenju sa svima - ukazao je on.

Vučić je, nakon obilaska mobilnog punkta za vakcinaciju u selu Zvečka kod Obrenovca, rekao da pre svih moramo da izađemo iz korone, da se posvetimo radu, poslu i životu da bismo uradili sve ono što nismo stigli do sada da uradimo.

On je naglasio da mobilni punktovi treba da pomognu ljudima da se lakše i brže vakcinišu.

- Ljudi se često pitaju zašto je to sve važno za naš, zašto preterujemo i inistiramo da se vakcinišemo. Insistiramo zbog zdravlja svakog našeg čoveka, naših života - podvukao je Vučić.

Rekao je da je u Zvečki razgovarao sa Veselinkom Tadić iz Vukićevice koja je rekla da joj je važno da bude zaštićena, lično, ali i kako bi zaštitila svoju porodicu.

Ukazao je i značaj gradnje škole u Zvečki i koja će se otvoriti 1. septembra, kao i na to da se zavrsava kanalizaciona mreža, te dodao da je ostalo da se asfaltiraju lokalni putev i istakao da smo to sve mogli da sanjamo i radimo samo kada je naša ekonomija ojačala, kada je ojačala država.

Istakao je da Srbija treba pre svih da izađe iz korone.

Nagalsio je da je autoput stavio Obrenovac na evropsku mapu, i da je time poskupeo i kvadrat prostora u centru.

- Suština je da se vide rezultati, šta sve možemo da napravimo zajednički, ali je uslov da se vakcinišemo - istakao je on i skrenu pažnju ponovo da je reč o ozbiljnom virusu i i da ne treba verovati raznim teorijama zavere.

- Ja sam primio dve doze kineske vakcine, nisam ni osetio i danas znam sa 95 odsto sigurnosti da ću da preživim ako se razbolim. To mi daje mogućnost da se osećam slobodnije, da mogu da planiram - kazao je on.

Vučić je rekao da građani vide da postoje problemi u obrazovanju, stvaranju radnih navika kod dece zbog korone i poručio "moramo da ih učimo da rade, ne da lenjstvuju. Izgradnja autoputa, i škola ne predstavlja kraj,naglasio je, već novi početak za nove snove i stvari koje moraju da se ostavare u celoj Srbiji.

- Molim da red za vakcinu bude još veći ne samo ovde, već čitavoj Srbiji - poručio je Vučić okupljenim građanima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track