EPIDEMIJA U LOZNICI: Smanjuje se broj hospitalizovanih, do sada vakcinisano više od 21.000 građana
Foto: T.Ilić

opšta bolnica

EPIDEMIJA U LOZNICI: Smanjuje se broj hospitalizovanih, do sada vakcinisano više od 21.000 građana

Srbija -

Posle jednog dana bez preminulih ponovo sa kovid odeljenja lozničke Opšte bolnice stižu loše vesti pošto su juče bitku sa koronom izgubila još tri pacijenta.

Tako je virus od prošlog četvrtka do danas odneo 12 života, a od početka pandemije do sada su od posledica zaražavanja korona virusom preminula 204 kovid pacijentа.

Ohrabruje smanjenje broja kovid pacijenata na bolničkom lečenju i trenutno ih je hospitalizovano 93, sedam manje nego juče, na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji su četiri, a invazivnoj dve osobe. Kroz Trijažni centar Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ na Đurđevdan je prošlo 110 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama.

Prvi put se lekaru javilo 28 pacijenata sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili na kontrolnim pregledima. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 72 pacijenta, a snimanje pluća otkrilo je šest novih pneumonija.

Iz Trijaže je 30 osoba upućeno infektologu na dodatni pregled, gde je ukupno primljen 41 pacijent sa simptomima koji podsećaju na kovid infekciju, a njih četrnaest je tim povodom prvi put došlo kod doktora.

Inače, od 8. januara do sada je prvu dozu vakcine protiv kovida-19 primilo oko 21.500 osoba dok je oko 16.000 obuhvaćeno i drugom dozom. Imunizacija se u lozničkom kraju obavlja na više vakcinalnih punktova, osim u Domu zdravlja u samom u gradu i u prigradskim i seoskim mesnim zajednicama.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track