BAHATA ZORANA MIHAJLOVIĆ! Ministarka se hvali tanjirićem od 24.300 dinara!
Foto: Marina Lopičić, Printscreen/Instagram

Ima se može se

BAHATA ZORANA MIHAJLOVIĆ! Ministarka se hvali tanjirićem od 24.300 dinara!

Politika -

Ministarka rudarstva i energetike postavila je na Instagram fotografiju parčeta torte na tacnici čuvene luksuzne kuće „Ermes“, a čija je cena, u kompletu sa
šoljicom za kafu, čak 250 dolara

Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike, doslovno je gurnula prst u oko građanima Srbije kada se pre nekoliko dana na društvenoj mreži Instagram pohvalila ekskluzivnim posuđem - tacnicom kuće „Ermes“, čija je cena, u kompletu sa šoljicom za kafu, čak 250 dolara!

Za duboke džepove

Mihajlovićeva je pre pet dana, na dan svog rođendana, objavila fotografiju parčeta torte na tacnici. Kako je Kurir istražio, reč je o ekskluzivnoj kolekciji posuđa jedne od najluksuznijih modnih kuća - ako ne i najluksuznije - „Ermes“.

Na sajtu „Ermesa“ navodi se da je ovo kolekcija posuđa od porcelana, da obuhvata duboke činije, tanjire - veće i manje, setove tacnica i šoljica za kafu, a cene su od 90 funti, pa naviše. Set iz koga je tacnica, koju je na svom Instagram profilu postavila Mihajlovićeva, u kompletu sa šoljicom za kafu, košta 250 dolara, odnosno 24.300 dinara.

Običnom čoveku se možda zavrti u glavi od cene ove tacnice, ali posuđe, kao i ostali komadi ovog čuvenog francuskog brenda, i jeste namenjeno ljudima sa dubokim džepom.

Primanja - tajna

Možda i sama ministarka spada u tu grupu. Jer Mihajlovićeva ne prima platu u Vladi Republike Srbije, pa visina njenih mesečnih primanja nije poznata građanima Srbije. Ipak, u zemlji gde je najniže primanje 32.126 dinara ne očekuje se da javni funkcioner paradira posuđem za koje običan čovek mora da radi više od pola meseca. Ako pogledamo najniže penzije, tu je tek situacija poražavajuća. Potrebna je jedna i po najniža penzija koja se isplaćuje u Srbiji (15.113 dinara, podaci iz 2020) da bi se kupila pomenuta tacnica.

Voli skupocene stvari

Ne žali pare za luksuzne marke

Ministarka je, inače, poznata kao neko ko voli luksuzne i skupe stvari. Kurir je ranije pisao o njenim vunenim „blumarin“ rukavicama od devičanske vune s kuglama od krzna, čija je cena čak 240 evra. Poznato je i da je dala hiljade dolara na brendirane tašne, a da je samo jednu „šanel“ torbu platila čak 4.400 dolara. U javnosti se pojavljivala i sa zlatnim „dior“ časovnikom, koji košta oko 20.000 evra.

Mihajlovićeva se pravda

To je poklon, iz toga poslužujem u kabinetu

l Mihajlovićeva je u razgovoru za Kurir - na pitanje kolika su njena mesečna primanja kada može da priušti i luksuzno posuđe, te da li je uzela u obzir, prilikom postavljanja ove slike, da neki ljudi u Srbiji gotovo ceo mesec rade za taj iznos - navela da je u pitanju poklon od kolega.

- Pravo da vam kažem, nisam ni znala da su ova šoljica i tacna toliko skupi, jer je reč o dve šoljice i dve tacne, dobijene ranije od kolega, i koje stoje u mom kabinetu Vlade Srbije već dugo i služe za posluživanje gostiju. Ali bilo da jeste ili nije ovaj servis nekog svetskog proizvođača, u jednom ste u pravu! Mi imamo toliko naših dizajnera, tako da ću se od sada truditi da u svakoj prilici, pa i na mojim postovima na Instagramu, uvek pokazujem proizvode naše pameti - rekla je ona i dodala:

- Kao što kroz diplomatske poklone više godina promovišem proizvode naših žena sa sela, tako ću ubuduće mnogo više pažnje da obratim i na naše dizajnere enterijera i kućnog posuđa i da njihove proizvode koristim i pokazujem javnosti na društvenim mrežama.

Katarina Blagović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track