VUČIĆ: ĐILAS JE MEGAFON BELIVUKOVE GRUPE: Kriminalci nešto izmisle, a on jedva dočeka da umeša mog sina da bi mu bio ugrožen život
Foto: Marina Lopičić, Ana Paunković, Zorana Jevtić

Strašno

VUČIĆ: ĐILAS JE MEGAFON BELIVUKOVE GRUPE: Kriminalci nešto izmisle, a on jedva dočeka da umeša mog sina da bi mu bio ugrožen život

Politika -

Nadam se samo da od tog strašnog, bahatog i prljavog posla - stavljanja mete na čelo deci - neće biti nikakvog posla, rekao je predsednik komentarišući pisanje portala bliskog lideru Stranke slobode i pravde

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da je lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas postao megafon kriminalne grupe Veljka Belivuka, optuženog za najteža krivična dela. Vučić je kazao da je Đilasov medij (portal Direktno) objavio tekst u kome se pominje njegov sin Danilo Vučić, a koji, tvrdi, nije tačan i kojim se ugrožava život njegovog sina.

Izmišljotine

Portal Direktno, koji se dovodi u vezu s Đilasom, objavio je navode navijačke grupe Partizana „Južne strane 1970“ da je Danilo Vučić na sastanku vođa pojedinih navijačkih grupa crno-belih obećao pomoć države u preuzimanju južne tribine stadiona tog fudbalskog kluba.

Vučić je juče ovo demantovao, uz poruku da ne vidi razlog da se ugrožava nečije dete. Vučić se ove teme dotakao odgovarajući na pitanje dokle se stiglo u istrazi u vezi sa aferom „prisluškivanje“, i to u kontekstu da je njegovo da trpi i sluša razne laži i nikog ne tuži, jer bi, dodaje, onda govorili da su to veliki pritisci, i kao primer naveo lažne optužbe na račun njegovog sina.

Aleksandar Vučić, vakcinacija, Dedinje, kasarna
foto: Printscreen Tanjug

- Izmislili nešto da bi se kriminalci optuživali, a onda je to Đilas jedva dočekao. Da bi njemu (Danilu) život bio ugrožen kako bi mene slomili - kazao je Vučić prilikom posete vakcinalnom punktu u kasarni „Dedinje“.

Vučić je ocenio da je „Đilasov medij“ postao medij Veljka Belivuka i njegove grupe i da je jasno da je tekst u kojem se pominje njegov sin pisala Belivukova grupa. Negirao je da je bilo ikakvog sastanka koji se pominje u tekstu, a kom je prisustvovao njegov sin.

Lažne optužbe

- Jedino mi je žao da kad vam neko dete lažno optužuje i kada Đilas - postavši megafon Belivukove grupe, kad kriminalci napišu nešto što izmisle da bi se optuživali i započeli međusobni rat - to jedva dočeka da umeša mog sina da bi mu bio ugrožen život, jer ne vidim drugi razlog. Nadam se samo da od tog strašnog, bahatog i prljavog posla - stavljanja mete na čelo deci - neće biti nikakvog posla. Ne zato što je to dete moje, svaki roditelj zna kako je kada bi se tako govorilo o njegovom detetu.

VUČIĆEVO UPOZORENJE NA KATASTROFU

Velika sila će tražiti povlačenje Kfora i Unmika s Kosova i Metohije

Vučić je juče otkrio i da će jedna o velikih sila tražiti povlačenje Kfora i Unmika s Kosova, te poručio da bi to bila katastrofa za sve nas. Nije mogao da kaže o kojoj to sili je reč, ali, dodao je, u pitanju su obaveštajni podaci iz oficijelnih izvora. O ovome će, naveo je, pokušati da razgovara s generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, sa kojim bi trebalo da se sastane u ponedeljak u Briselu.

Vučić kaže i da je Priština najavila da će 100 miliona evra godišnje izdvajati za vojsku, što je neuporedivo sa Srbijom, koja je na nivou od dve milijarde evra:

- Nisu to uporedivi podaci, ne treba da se plašimo, ali nam je jasno šta bi neko želeo da uradi.

Aleksandar Vučić, vakcina
foto: Kurir

REAGOVANJA

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada

Danilo ide uzdignute glave

Miloš Vučević, Miloš Vucevic
foto: Damir Dervišagić

Niti će oni našeg predsednika oslabiti, niti će ga naterati da ustukne od principijelne borbe za budućnost Srbije, niti će omekšati njegov stav o KiM. I dok taj politički šljam koji preti krvlju i ulicom ni na izbore ne sme da izađe, naš Danilo Vučić može da ide uzdignute glave.

Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike

Od Vučićeve dece pravi mete

Zorana Mihajlović
foto: Zorana Jevtić

Đilas se grdno vara ako misli da će kod građana dobiti poverenje i poštovanje tako što će, preko svojih medija, od dece predsednika Srbije praviti mete i ugrožavati njihovu bezbednost.

Maja Gojković, ministarka kulture

Osuđujem kriminalizaciju

Maja Gojković
foto: Zorana Jevtić

Zadatak medija, bez obzira na uređivačku politiku koju imaju i motive koji stoje iza toga, ne može biti targetiranje i crtanje mete na bilo čijoj deci. Zato osuđujem ovakve pokušaje da se pod plaštom slobode medija sin predsednika kriminalizuje, a sve zapravo u cilju diskreditacije predsednika.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira Foto: Marina Lopičić, Ana Paunković, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track