PREDSEDNIK SRBIJE UŽIVO IZ PRAGA: Hvala mu! Zeman je danas ušao u istoriju Srbije
Foto: Printscreen Tanjug

zvanična poseta

PREDSEDNIK SRBIJE UŽIVO IZ PRAGA: Hvala mu! Zeman je danas ušao u istoriju Srbije

Politika -

Zeman je veliko intelektualno ime Evrope, zavideo sam mu, rekao je predsednik Srbije ispričavši kako veliki ugled u Kini uživa češki predsednik

PRAG - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se nešto pre 15 časova uključio u TV program iz Praga gde boravi u zvaničnoj poseti.

1 / 5 Foto: Printscreen Tanjug

Vučić je rekao i da je predsedniku Zemanu obećao da će u Srbiji biti otvorena Češka kuća. Vučić je govorio i o povećanju trgovinske razmene između dveju zemalja.

Češka će podržavati Srbiju najsnažnije na putu ka EU

Češka snažno podržava evropske integracije Srbije, istakao je danas u Pragu predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dodajući da se češki predsednik Miloš Zeman zanimao za to kako napreduje dijalog Beograda I Prištine.

Na pitanje novinara da li Zeman veruje da je moguće postići neko rešenje u dijalogu, Vučić je odgovorio: To je on mene pitao.

- Mnogo sam toga danas od njega naučio, slušao sve vreme šta je govorio. To je on mene uglavnom pitao, kao stoje stvari, dokle smo stigli, kako to izgleda. Ja baš nisam bio pod nekim velikim nabojem optimizma posle jučerašnjeg susreta u Sloveniji, rekao je Vučić. On je istakao da će Češka podržavati Srbiju na najsnažniji mogući način na putu evropskih integracija.

- Vrlo snažno i čvrsto pružaće podršku Srbiji, rekao je Vučić.

Na pitanje kako Zeman vidi ideju iz deklaracije Brdo - Brioni, da se, po pitanju evropskih integaracije, Zapadni Balkan posmatra kao celina, Vučić je rekao da to nije problematično, ako Srbija bude napredovala kako želi.

- Vi uzmete deo koji se vama sviđa da biste iznosili političke zaključke, ali, takođe postoji i drugi deo, da će to biti u skladu sa onim što države ili teritorije postanu, rekao je Vučić. Dodao je da je dobro da nas posmatraju kao celinu u smislu geopolitičke celine.

- Nemam ništa protiv i ne treba da se stidimo što smo deo Zapadnog Balkana, jer nećemo biti manje uspešni od bilo koga drugog. A, u skladu sa onim što budemo radili i uradili, bićemo, cenjeni i poštovani, i bliže ili dalje od EU, rekao je Vučić.

(Kurir.rs/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track