PETKOVIĆ: Predali KiM na tacni Albancima, a smeta im Vučić
Foto: Kurir

Član Glavnog odbora SNS

PETKOVIĆ: Predali KiM na tacni Albancima, a smeta im Vučić

Politika -

BEOGRAD - Član Glavnog odbora SNS Petar Petković ocenio je danas da kada napada predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević polazi od sebe i svojih koalicionih partnera koji su, kako kaže, predali Kosovo i Metohiju na tacni Albancima, dok su se sami enormno bogatili na račun muke našeg naroda u pokrajini.

"Zato mu smeta predsednik Srbije, ali nema ništa protiv da staje u odbranu jednog pedofila, samo kada treba da se napadne Vučić. Tada su mu svi dobri", naveo je Petković u saopštenju.

On mu poručuje i da kada govori o potpisanim sporazumima sa Prištinom obnovi gradivo i podseti se da je sedam veoma štetnih sporazuma sa Prištinom potpisao njegov saradnik Borko (Borislav) Stefanović.

"Nema te kolektivne amnezije koja će učiniti da Srbi na Kosovu i Metohiji zaborave da je zahvaljujući Đorđeviću i njegovim kumovima i saradnicima napravljena granica između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, potpisani sporazumi o katastru, matičnim knjigama, carinskim pečatima, univerzitetskim diplomama, slobodi kretanja, regionalnom predstavljanju, zvaničnim posetama i integrisanom upravljanju prelazima", ukazao je Petković.

On je rekao i da je naša zemlja nasledila gotovo bezizlaznu pregovaračku poziciju, ali je zahvaljujući predsedniku Vučiću uspela da temu Kosova i Metohije vrati za pregovarački sto gde se bori za interese svog naroda.

"Zato neka nam lekcije o Kosovu i Metohiji ne drže oni koji su zarađivali milione na preprodaji sekundi reklamnog prostora sa svojim kumom Draganom Đilasom, dok je naš narod na Kosovu i Metohiji odlazio trbuhom za kruhom", poručio je Petković, saopšteno je niz SNS.

Djorđević je prethodno kritikovao predsednika Vučića zbog izjava o tome šta je povodom KIM uradila prethodna vlast, navodeći da je zaboravio šta je potpisivano sa Prištinom u poslednjih devet godina, uključujući i Vašingtonski sporazum, objavljeno je na sajtu pokreta.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track