DOBRE VESTI IZ ČAČKA: Samo jedan prijem u kovid bolnicu, sve manje zaraženih u Moravičkom okrugu
Foto: Youtube Printscreen

bez smrtnih slučajeva

DOBRE VESTI IZ ČAČKA: Samo jedan prijem u kovid bolnicu, sve manje zaraženih u Moravičkom okrugu

Srbija -

ČAČAK - U kovid paviljonima Opšte bolnice u Čačku trenutno je hospitalizovano 47 pacijenata, pet manje nego juče. U protekla 24 sata na bolničko lečenje primljen je samo jedan pacijent sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a šestoro ih je otpušteno na kućno lečenje.

Smrtnih ishoda nije bilo. U respiratornom centru smešteno je osam najtežih bolesnika, a petoro sa izrazito teškom kliničkom slikom priključeno je na mehaničku ventilaciju.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 40 pregleda, od čega 17 prvi, što predstavlja povoljniju epidemilošku sliku, budući da je dan pre toga bio 21 prvi i 37 kontrolnih pregleda.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Moravičkom okrugu potvrđeno je još 28 slučajeva zaraze koronavirusom.

U Moravičkom okrugu u protekla 24 sata testirano je ukupno 310 osoba. Kovid-19 potvrđen je kod 18 osoba iz Čačka (od 228 testiranih), četiri iz Gornjeg Milanovca (25), pet iz Lučana (21) i jedan iz Ivanjice (36). Procenat pozitivnih nalaza na prisustvo virusa korona iznosi 9, dok je dan ranije na nivou okruga bilo 11 odsto pozitivnih u odnosu na broj testiranih.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track