KRKOBABIĆ U VRANJU: Ministar za brigu o selu razgovarao sa gradskim rukovodstvom
Foto: Kurir

poseta pčinjskom okrugu

KRKOBABIĆ U VRANJU: Ministar za brigu o selu razgovarao sa gradskim rukovodstvom

Srbija -

VRANJE - Ministar Milan Krkobabić sastao se sa gradonačelnikom Vranja dr Slobodanom Milenkovićem, zamenicom gradonačelnika Zoricom Jović sa saradnicima. Krkobabić je istakao da će u narednom periodu biti pružena podrška i pomoć zadrugama u Pčinjskom okrugu i da je do sada pomoć dobilo 5 zadruga sa 42 miliona dinara.

Pčinjski okrug i okolina imaju ključni strateški i bezbedonosni položaj. Zbog toga je veoma važno ulagati u ovaj kraj, pre svega u razvoj infrastrukture u seoskim sredinama. Potrebno je da ruralna područja imaju dobre pristupne puteve, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, obnovljene domove kulture, kako bi ljudi ostali na selu”, istakao je ministar Krkobabić.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković je istakao da su na sastanku prezentovane aktivnosti koje lokalna samouprava preduzima u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje i života na selu. ,,U prethodne tri godine lokalna samouprava uložila je oko 93,5 miliona dinara za izgradnju 16,5 km putne infrastrukture i 29 miliona dinara za pošljunčavanje 24 km nekategorisanih puteva u seoskim sredinama.

Takođe, ulagali smo i u obnovu škola u selima i za te namene izdvojena su sredstva u visini od 13 miliona dinara. Počeli smo i sa obnovom mesnih zajednica i zadružnih domova, jer nam je važno da se razvija i društveni i kulturni život na selu. U toku su radovi na obnovi zadružnog doma u Dubnici, u čiju rekonstrukciju su uložena 22 miliona dinara. Lokalna samouprava pripremila je potrebnu projektno-tehničku dokumentaciju za buduće projekte za unapređenje infrastrukture u selima i u narednom periodu očekujemo njihovu realizaciju”, rekao je Milenković.

Sastanku su prisustvovali pomoćnici ministra Tijana Nešić i Bojan Bogdanov . Nakon sastanka ministar sa saradnicima i predstavnici gradskog rukovodstva posetili su selo Trebešinje, gde su razgovarali sa meštanima.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track