EPILOG DENDIJASOVE POSETE PRIŠTINI: Grčka i tzv. Kosovo podižu nivo saradnje, sa ekonomske na političku
Foto: Printscreen Youtube

sastanak

EPILOG DENDIJASOVE POSETE PRIŠTINI: Grčka i tzv. Kosovo podižu nivo saradnje, sa ekonomske na političku

Politika -

Ministarka spoljnih poslova privremenih institucija u Prištini Donika Gervala izjavila je danas da je nezavisnost tzv. Kosova činjenica i da će se odnosi s Grčkom sa ekonomskih podići na viši nivo.

Ona je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa grčkim ministrom spoljnih poslova Nikosom Dendiasom izjavila da će se dijalog sa Grčkm po pitanju nezavisnosti KiM nastaviti, prenosi RTK na albanskom jeziku.

"Dogovorili smo se da Kancelarija (tzv.) Kosova u Atini, iz obične kancelarije za ekonomska pitanja, preraste u kancelariju takozvanog interesa sa pristupom drugim ne ekonomskim oblastima, uključujući i politiku", rekla je Gervala i dodala da priznanje nezavisnosti KiM od strane svih članica EU, uključujući i Grčku "suštinski doprinosi trajnoj stabilnosti na Balkanu".

Kako je rekla, s obzirom na cinjenicu da Atina i Priština i dalje vide nezavisnost tzv. Kosova iz drugacije perspektive, nastaviće se sa Grčkom i drugim partnerima iz EU i inostranstvom intenzivan dijalog po ovom pitanju.

"Nadamo se da će u bliskoj budućnosti naši argumenti u ovom dijalogu ubediti naše partnere i preći sa ove faze neizvesnosti za region na fazu sigurnosti i predvidljivosti", rekla je Gervala.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track