Najnovije vesti

POTPREDSEDNIK SPS RASKRINKAO SVOG PARTIJSKOG ŠEFA! Predrag Marković: Dačić me nije prekorio zbog izjava o SNS!
Foto: Ana Paunković, Damir Dervišagić

POLITIKA

POTPREDSEDNIK SPS RASKRINKAO SVOG PARTIJSKOG ŠEFA! Predrag Marković: Dačić me nije prekorio zbog izjava o SNS!

Politika

Iako je lider socijalista tvrdio da je istoričara smenio iz Skupštine zbog njegovih opaski na račun naprednjaka, očigledno da je istina malo drugačija

Potpredsednik SPS Predrag Marković, doskorašnji poslanik te stranke koji je odlazeći s te funkcije uvredio poslanike SNS, otkrio je da od šefa stranke Ivice Dačića nije dobio nikakvu kritiku tim povodom.

Marković je, podsetimo, poredeći SPS sa SNS, rekao da je razlika između te dve stranke ista kao između njega i prof. dr Marka Atlagića, a zamerio je i kolegama naprednjacima što u Skupštini kritikuju Dragana Đilasa.

Partija drugova

- On je naprednjački istoričar, a ja sam socijalistički istoričar. Tako da je Skupština zgodno mesto da se vidi razlika u stilu između mene i Atlagića, odnosno socijalista i naprednjaka - rekao je Marković.

Iako je odmah potom Dačić rekao za naš list da je upravo zbog ove opaske i smenio Markovića s mesta poslanika socijalista, istoričar je pak u intervjuu za Blic rekao da ovim povodom ni jednu jedinu grdnju od lidera SPS nije dobio.

- Zašto bi me Dačić prekorevao? SPS je partija drugova, gde se u rukovodstvu poštuje pravo na svoje mišljenje, a neguje se kultura kolegijalne rasprave. Te rasprave nisu nikada ugrozile jedinstvo o važnim pitanjima - rekao je Marković. Da ovakav odnos prema SNS nije u redu, smatra potpredsednik SNS Milenko Jovanov.

- Zaista me ne zanimaju odnosi među socijalistima i ko je kome tamo šta rekao, ali mislim da takav odnos prema SNS nije korektan i da naša stranka takav odnos od socijalista ničim nije zaslužila. Mislim da smo mi korektan partner, a oni neka sami razmisle o tome kako se ponašaju. Posebno je važan trenutak kada se ovakve poruke šalju, jer se i predsednik Vučić i čitava Srbija nalaze pod različitim pritiscima, od pitanja Kosova i Metohije pa nadalje...

Nisu svi dovoljno čvrsti i hrabri taj pritisak da izdrže, pa se možda radi i o tome. Međutim, ako se neko ovakvim izjavama preporučuje nekome spolja ili ljudima iz bivšeg režima, u redu, njihova stvar, samo nema potrebe da se igraju ove medijske igrice i ovako šalju poruke. Dovoljno je samo jasno da kažu šta žele, a mi ćemo tu odluku poštovati - rekao je Jovanov za Kurir.

Dačić se ovim povodom juče nije oglašavao.

Foto/Source:Ana Paunković, Damir Dervišagić/ I. Ž.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track