Dodik: Imamo većinu da smenimo Lagumdžiju

Dodik: Imamo većinu da smenimo Lagumdžiju

Politika -
Uz 13 glasova predstavnika iz RS i devet plus tri glasa iz Federacije BiH, jasno je da postoji većina koja može da smeni Lagumdžiju, rekao predsednik Republike Srpske

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da u parlamentu Bosne i Hercegovine postoji većina koja može da izglasa smenu ministra spoljnih poslova BiH Zlatka Lagumdžije."Uz 13 glasova predstavnika iz RS-a i devet plus tri glasa iz Federacije BiH, jasno je da postoji većina koja može da smeni Lagumdžiju", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je dodao da se još nije razgovaralo o tome ko bi sve podržao smenu Lagumdžije u parlamentu, ali da će to pitanje vrlo brzo biti otvoreno, preneli su mediji u BiH. Na pitanje da li bi smena Lagumdžije značila i formiranje nove vladajuće koalicije na državnom nivou, on je kazao da su "takve stvari sasvim normalne u demokratskim društvima".

Komentarišući Lagumdžijinu izjavu da neće njemu podnositi ostavku, Dodik je rekao da Lagumdžija s njim lično nema problem i da i ne treba njemu da podnosi ostavku, već da ima problem s Ustavom BiH. "To je pitanje preko kojeg mi nećemo preći", poručio je Dodik, koji je i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD)

Osvrćući se na izjavu člana Predsedništva BiH Nebojše Radmanovića da bi nakon eventualne smene Lagumdžije mesto šefa diplomatije trebalo pripasti Srbima, Dodik je rekao "da bi tako trebalo biti po redu stvari" ali i da to pitanje nije primarno u ovom trenutku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track