ZAPADU SU SRBI TRN U OKU: Hoće da rascepaju srpski narod, idu na slamanje Republike Srpske
Foto: Printscreen/ Youtube

Igor Ivanović i Nikola Vrzić u „Srpskom sv(ij)etu“

ZAPADU SU SRBI TRN U OKU: Hoće da rascepaju srpski narod, idu na slamanje Republike Srpske

Politika -

„Amerika nikada nije ni bila van Evrope, da bi se sada vraćala. Amerika je suviše ozbiljno organizovana država koja ima svoje ljude u svim strukturnim delovima evropske politike, tako da je uvek težila ka tome da je Evropa jedino i samo američki protektorat.

Zapad sada smisao ne traži u ideologiji, nego u kvaziideologiji, a u to spada homoseksualizam, hermafroditizam, rodna ravnopravnost...

Onog momenta kada se potroši ideja velike ideologije, dolazi se u mrtvi ugao besmisla i postavlja se pitanje šta dalje. Zapad je odabrao da njegov bog bude novac. Zapad više nema šta da ponudi, on samo nudi porodičnom čoveku dekadenciju i destrukciju porodice“, rekao je u emisiji Srpski sv(ij)et pisac Igor Ivanović koji je uveren da će Amerika ostati u Evropi sa jednim jedinim ciljem, a to je možda čak i razaranje pravoslavlja, jer je mržnja prema pravoslavlju na patološkom nivou.

A komentar na trenutnu političku scenu, na čijem je tronu Džo Bajden, kojom u nekom pravcu manipulišu i sami mediji, dao je novinar lista "Pečat" Nikola Vrzić.

Nikola Vrzić
Nikola Vrzićfoto: Printscreen/ Youtube

„Mediji u Americi su propagandna mašinerija, koja radi u korist te imperijske države. Sistem sa kojim smo suočeni, nismo ranije prepoznavali jasno, a sada možemo sasvim jasno da vidimo da u toj državi nema ni D od demokratije, što se dalo videti i na izborima.

Mislim da će Evropa moći da kaže NE Amerikancima, ali nisam optimista partnerstva između Amerike i Evrope. U tom društvu se dešava nešto što ne bi trebalo da se dešava u zdravom društvu“, ističe Vrzić, ali i dodaje da je društvo u Americi sad bez kočnice, odnosno da vlasnici kapitala hoće da imaju sve više i da je odavno počelo pljačkanje sopstvenog stanovništva.

Ivanović je za Bajdena rekao da to čak nije ni sotona, već jedna najobičnija karikatura koja psihički ne može da iznese mentalno ulogu koja mu je dodeljena na jednostavan način, jer su izbori u Americi bili krajnje smešni i perfidni, a ujedno su predstavili sliku prave krađe izbora u istoriji, a Ivanović zaključuje da je to gora krađa nego dok je Milošević bio na vlasti. Naime, Bajden se bavio pravosuđem, te žalbe vezane za izbore u Americi nisu mogle da se uvaže. „Amerikom vlada jedna vrsta glumačkog lobija.

Tu nema više učenog života, ne veruje se u sistem. Nema velike države bez ideologije, a u Americi se veruje samo u materijalno“, dodaje pisac i komentariše uticaj trenutne situacije u Americi na pravoslavlje, te ističe da su hrišćani sada prognani u svim državama od strane Zapada, kao i to da je najveći genocid u istoriji čovečanstva počinio upravo Zapad.

Neminovno je da je zapadu glavni trn u oku „srpski svet“ gde god on živeo. „Srbija i Republika Srpska su najveći problem, odnosno srpski narod na Balkanu, jasno je ako posmatramo iz ovog ugla razlog dešavanja onog u Crnoj Gori.

Njihova želja je da rascepaju srpski narod, kao i to da Srbija prizna lažnu nezavisnu državu Kosovo.

Očigledno je da treba skloniti prvo Srbiju, pa sve ostalo. Možda shvataju da su udarili u zid, pa pokušavaju nešto sa imenovanjem visokog predstavnika Šmita u Bosni, otuda Mladić, otuda Srebrenica, otuda rušenje crkve u Konjević polju. Pokušavaju da idu na slamanje Republike Srpske“, navodi novinar „Pečata“, koji vrlo jasno stavlja do znanja da je ukupna zamisao zapada potpuno jasna i da se čita kao špil otvorenih karata.

Igor Ivanović
Igor Ivanovićfoto: Printscreen/ Youtube

Cilj zapada je jasan što se tiče srpstva i pravoslavlja, pa upravo zato na lukav način nameću svoje stavove i svoje principe jednoj Srbiji, a najbolji primer za to jeste nakaradni zakon o jeziku koji je nekome pre obećan i davno pripreman.

„Gordana Čomić je najmarginalniji političar. Sramota je da neko postane ministar posle doživljavanja političkog debakla. Kvarimo sopstveni jezik bez ikakvog interesa“, ističe Ivanović.

Jasno je da su se mišljenja oba gosta u većini tema podudarala, a jedan od zaključaka vezan za zakon o rodnoj ravnopravnosti jeste da je to vređanje inteligencije, kao i to da srpska pravoslavna crkva konačno dobija jedan društveni uticaj što je potvrdila veličanstvena spasovdanska litija koja je zasijala ulicama belog grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track