Predsednik Pokrajinske vlade Mirović primio ambasadora Češke
Foto: vojvodina.gov.rs

Predsednik Pokrajinske vlade Mirović primio ambasadora Češke

Politika -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa ambasadorom Republike Češke Tomašom Kuhtom, sa kojim je razgovarao o intenziviranju saradnje čeških regiona i AP Vojvodine.

U fokusu razgovora istaknuta je saradnja u oblastima poljoprivrede i kulture, kao i održavanje predstojećeg Sajma poljoprivrede na jesen, na kojem će Republika Češka biti zemlja partner.

Igor Mirović
foto: vojvodina.gov.rs

„Vojvodina je u ekspanziji, potencijala za saradnju ima mnogo, sarađujemo sa dva češka regiona i cilj nam je da intenziviramo i proširimo kontakte i povežemo privrednike, razvojne agencije, privredne komore, univerzitete i kulturne poslenike“, kazao je predsednik Mirović.

„Zahvaljujući saradnji koju imamo sa pokrajinom Vojvodinom, Srbija je jedina zemlja u Evropi u kojoj Republika Češka ima atašea za poljoprivredu“, rekao je ambasador i istakao zahvalnost Pokrajinskoj vladi za podršku češkoj nacionalnoj manjini.

Igor Mirović
foto: vojvodina.gov.rs

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi prisustvovao je i Vladimir Vanja, agroekonomski diplomata zadužen za oblast poljoprivrede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track