Najnovije vesti

BOŠKO OBRADOVIĆ: Konstruktivan i ozbiljan razgovor u Skupštini sa Vučićem, Dveri nisu opozicija državi
Foto: Tamara Trajković

sastanak radne grupe za međustranački dijalog

BOŠKO OBRADOVIĆ: Konstruktivan i ozbiljan razgovor u Skupštini sa Vučićem, Dveri nisu opozicija državi

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je večeras da je taj pokret žestoka opozicija vlasti, ali da nije opozicija državi.

Obradović je novinarima u Skupštini Srbije, nakon sastanka Radne grupe za međustranački dijalog, na kojem je predsednik Aleksandar Vučić predstavio izveštaj o dijalogu sa Prištinom, izrazio zadovoljstvo što je do takvog sastanka došlo.

Kaže i da je na sastanku preneo da se sa razgovorom o nacionalnim pitanjima, kao što je očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, kasni devet godina.

"Imali smo konstruktivan i ozbiljan razgovor. Od predsednika smo dobili informacije koje nismo mogli da znamo kao vanparlamentarna opozicija i imali smo mogućnost da predstavimo naše stavove za koje očekujemo da će ih vlast imati u vidu", rekao je Obradović.

Dodao je da će Dveri biti uz državu ako će braniti KiM, odnosno suprostaviće se, kaže, svakoj vlasti koja hoće da prizna Kosovo.

"Ako je zaključak da se ne prizna Kosovo, onda je ovo bio značajan sastanak i Dveri će ostati verne tom zaključku", poručio je Obradović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track