VUČIĆ O SUSRETU S JEREMIĆEM ISPRED PREDSEDNIŠTVA: Pogrešio sam što sam ga nazvao devojčicom, izvinjavam se svim građanima
Foto: Tanjug Printscreen

u kruševcu

VUČIĆ O SUSRETU S JEREMIĆEM ISPRED PREDSEDNIŠTVA: Pogrešio sam što sam ga nazvao devojčicom, izvinjavam se svim građanima

Politika -

Predsednik Aeksandar Vučić pojasnio je susret s predstavnicima Narodne stranke, koji su nenajavljeno ušli u Predseništvo izazivajući ga na fižički obračun i poručio da toga dana nije branio ni sebe ni svoje saradnike već svaku kuću i svakg čoveka, svakog časnog domaćina, svaku porodicu i svaku ženu i dete u Srbiji.

Odgovarajući na pitanje N1 tv da li je njegova retorika u razgovoru sa predsednikom Narodne stranke Vukom Jeremićem i saradnicima iz Narodne stranke, Vučić je rekao da se izvinjava svim građanima što je u toj raspravi upotrebio reč "devojčice".

"Nisam znao za njihove sakrivene telefone, izašao sam i uzdržavao sam se da budem iskren, ali nisam odstupio ni za pedalj", ispričao je predsednik komentarišući snimak sa mobilnog telefona iz zgrade Predsedništva koji je krišom snimio jedan od funkcionera Narodne stranke, a koji je emitovan na tviter nalogu ove stranke.

Oni su, kazao je, došli na njegovo radno mesto.

"Ja neću nikoga da bijem, ja branim Srbiju, čast i obraz. Ovo su isto pokušali i ovde u Kruševcu upadom u skupštinu, pokušli su upad u Skupštinu grada Beograda, Vesiću su odlazili a kućnu adresu", rekao je Vučić i poručio da "to u Srbiji ne može da prođe".

Aleksandar Vučić, Kruševac
foto: Tanjug Printscreen

Ako treba, ističe, poturiće svoja leđa i, uz još jedno izvinjenje zbog te jedne reči i rekao: "Nemate savršenog predsednika, ali sam predsednik koji se borio i bori za zemlju, nisam akademik, ali imam više i znanja i obrazovanja od svih njih i formalnog i neformalnog. Živ čovek od krvi i mesa i izleti vam nešto što ne možete da kontrolišete".

Poručio je i da Srbija nije ničija prćija u kojoj će neko da tuku ljudi po kućima.

"Pokazao sam kako se čuva srpski dom, srpske žene i srpska dece, kako se čuva Srbija. Kao što je ne dam strancima neću im dati ni batinašima u pokušaju", rekao je Vučić.

Rekao je i da prihvata ako je za nešto kriv i građanima poručio da će imati priliku da biraju svoje rukovodstvo.

"Pogrešio sam, ali dokle ta njihova pokvarenost ide. Moji roditelji nisu imali novac da me školu u Jejlu, Oksfordu, Kembridžu, školovao sam se zavahvaljujući svojoj marljivosti, ali sam odrastao i na ulici i toga se ne stidim", rekao je Vučić novinarima u Kruševcu i dodao: "Sišao sam i izletelo mi je nešto... izvinjavam se. Došao sam, sam a njih petorica su me okružili, nazvao sam ih devojčicama".

To mu je, kaže, ostalo sa ulice, a proveo je i mnogo vremena na severnoj tribini i na taj deo žiota je ponosan.

"Ostalo, izletelo mi iz usta kada sam video te batinaše u pokušaju", pojašnjava Vučić.

Aleksandar Vučić, Kruševac
foto: Tanjug Printscreen

Pitajući se da li je pogrešio kaže da jeste i da je možda trebalo da ih pusti. Dodao je da on, međutim, nije kao oni koji potuljeno snimaju telefonom čak i kada tuku svoje žene, kao njihov šef koji je pretukao svoju ženu pred decom, a tukao je i njenog oca. A slobodu je, dodao je, kupio novcem. Za njega su, ističe, bednici, jer mu spočitavaju to što ih je nazvao "devojčiče".

"Vi meni da govorite tako nešto, koji sanjam žensku decu, koji je u rukama držao svoju mrtvu bebu koja je trebalo da se zove Neva... Rekao sam im u lice da su lopuže i secikese, onom iz Trstenika, koji je pokrao gas u tom gradu, što su uradili najgore za svoju državu", rekao je Vučić.

Primećujući da je opoziciji za sve kriv pa i kada neko nekog siluje nekoga na FDU, Vučić je rekao da su kao razlog dolaska narodnjaka u Predsedništvo priznali da je to zato da bi dobili prostor na televiziji.

Jeremić mu je, kaže, rekao da hoće duel na RTS-u, pa akko hoće duel, zašto nije došao sam, upitao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track