JOVANOVIĆU ODREĐEN PRITVOR: Tužilac traži 5 godina zatvora za mladića uhapšenog za Vidovdan na Gazimestanu (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Kosovo Online

kim

JOVANOVIĆU ODREĐEN PRITVOR: Tužilac traži 5 godina zatvora za mladića uhapšenog za Vidovdan na Gazimestanu (VIDEO)

Politika -

Ristu Jovanoviću iz Podgorice, koga je policija lažne države Kosovo uhapsila na Vidovdan na Gazimestanu jer je branio monahinju, danas je određena mera od 30 dana pritvora.

Jovanović će prema odluci sudije u pritvoru biti u Severnoj Mitrovici. Podgoričanin je pred osnovnim sudom u Prištini optužen za krivično delo izazivanje nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti, a ima pravo žalbe na tu odluku.

Branilac Jovanovića, advokat Jovana Filipović, rekla je da očekuje da će Apelacioni sud uvažiti žalbu i ukinuti meru pritvora i da će se on u daljem toku suđenja braniti sa slobode.

Na početku današnjeg ročišta sudija je pročitala optužnicu kojom se Jovanović tereti za pomenuto delo, nakon čega se on izjasnio da nije kriv i da nije došao na KiM da provocira i širi mržnju.

Tužilac je zatražio sudski pritvor zbog opasnosti od bekstva i naveo da je kazna, prema važećim zakonima, za ovakva dela do pet godina zatvora.

Advokat Filipović zatražila je da se njen klijent brani sa slobode i ukazala na neosnovanost tvrdnji da je Jovanović javno ugrozio bezbednost građana.

Suđenju je prisustvovao i otpravnik poslova u ambasadi Crne Gore na Kosovu Mirsad Bibović.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track