NA KRVAVOM ZADATKU: Najsuroviji zlikovac "ovk" Adem Jašari ubijao Srbe, a sada ih njegovi naslednici ZASTRAŠUJU I PROTERUJU!

opasne namere

NA KRVAVOM ZADATKU: Najsuroviji zlikovac "ovk" Adem Jašari ubijao Srbe, a sada ih njegovi naslednici ZASTRAŠUJU I PROTERUJU!

Politika -

Prvi čovek Srbice Bekim Jašari, bratanac najpoznatijeg zločinca OVK, uputio skandaloznu poruku Srbiji i Rusiji da njihovi državljani nisu dobrodošli u ovoj opštini na Kosovu i Metohiji

Na zadatku potpirivanja mržnje prema Srbima sve više se uključuju i lokalni kosovski zvaničnici. Tako je u korak s vlastima u Prištini nastupio prvi čovek Srbice Bekim Jašari, koji je izjavio je da su vrata ove opštine zatvorena za samo dve države na svetu - Srbiju i Rusiju. Zvaničnici Srbije za Kurir kažu da je ovakva poruka odraz poremećenog uma i da pokazuje želju pojedinaca da zatru srpsko postojanje na Kosovu i Metohiji.

Dobrodošlica za islamske države

Predsednik opštine Srbica, koji je inače bratanac najozloglašenijeg krvoloka terorističke OVK Adema Jašarija, zapretio je Srbima i Rusima da nisu dobrodošli u Srbicu.

Aleksandar Vučić, Kosovo, poseta, Bekim Jashari
foto: Printscreen Pink Tv

- Rekao sam i ponavljam, postoje samo dve države koje su zatvorile vrata u opštini, to su Srbija i Rusija. Svako ko ima volju i pomaže Srbicu i njene građane, bez obzira na versku i etničku pripadnost, dobrodošao je u opštinu koju vodim. Naša država ima mnogo prijatelja i pristalica širom sveta, islamske države podržavaju naš narod i državu kontinuirano, tako da je svaka tendencija napada naših prijatelja na verskoj osnovi zlonamerna i ne služi tradiciji, istoriji, identitetu i budućnosti - poručio je Jašari na svom Fejsbuku.

Zatiranje svega srpskog

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je za naš list da je Srbica, pored Đakovice, još jedna opština koja bi da se takmiči u monoetničnosti i u kojoj nema Srba.

Petar Petković
foto: Kurir

- Ali kolika god da je želja pojedinih da zatru srpsko postojanje ovde, samo ime grada dovoljno govori o istoriji ovog mesta. Koliko je ova sredina negativno nastrojena prema Srbima, najbolje govore preostala dva srpska sela u ovoj opštini - Suvo Grlo i Banje. Tu se svakoga dana borimo da obezbedimo pristojne uslove za život našem narodu, imajući u vidu da je izložen učestalim pljačkama i napadima, kao i potpuno nametnutu izolovanost za ova dva mesta od strane Albanaca. Da podsetim, to je mesto gde je bio spaljen manastir Devič, ali i gde je postavljena barikada da bi bio sprečen odlazak predsednika Vučića da poseti pomenuta dva srpska sela u opštini Srbica - naglasio je Petković.

Na proterivanje Srba u ovom mestu podseća i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Ivica Dačić
foto: Damir Dervišagić

- Ova izjava je najbolji pokazatelj poremećenog uma. Da su Srbiji zatvorena vrata u Srbici? Po korenu reči se vidi da su Albanci proterali sve Srbe iz Srbice. Ali svako će dobiti šta zaslužuje - poručio je Dačić za Kurir.

Bekim Jašari, kao i gotovo svi Albanci na KiM, slavi svog strica Adema Jašarija, koji je bio jedan od osnivača OVK. Jašari je likvidiran u policijskoj akciji koja je počela 5. marta 1998. Priština je Jašarija proglasila nacionalnim herojem i svake godine na ovaj dan slavi dela ovog teroriste. Podignuti su mu spomenici u Prištini, Tirani i Skoplju.

Svakodnevna zastrašivanja i pretnje

Prebijanja Srba i skrnavljenje crkava

Poruka čelnika opštine Srbice samo je poslednja u nizu opasnih provokacija Prištine. Zastrašivanje Srba protekle nedelje je bilo gotovo svakodnevno. Osim skrnavljenja srpskih crkava i manastira, desilo se i nekoliko skandaloznih incidenata u kojima su Srbi bili žrtve. Među njima je i onaj u kojem je grupa Albanaca u selu Gojbulja, nadomak Vučitrna, pretukla 13-godišnjeg dečaka N. P. dok se vraćao kući, kao i tortura Prištine nad jedinom srpskom povratnicom u Đakovici Dragicom Gašić. Uz sve to, kosovski premijer Aljbin Kurti u nekoliko navrata je ponavljao da mu je namera da ovlada i severom Kosova.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track