LJUBAN KARAN U PULSU SRBIJE: Rezolucije o genocidu imaju za cilj da Srbiju degradiraju SPAVAČI STRANIH SLUŽBI SU SVUDA
Foto: Kurir

KURIR TELEVIZIJA

LJUBAN KARAN U PULSU SRBIJE: Rezolucije o genocidu imaju za cilj da Srbiju degradiraju SPAVAČI STRANIH SLUŽBI SU SVUDA

Politika -

U Prištini poslanici tamošnje Skupštine izglasali su rezoluciju kojom se osuđuje navodni genocid u Srebrenici.

Za usvajanje rezolucije glasalo je 89 poslanika, niko nije bio protiv niti uzdržan. Prethodno su poslanici Srpske liste napustili sednicu skupštine.

Upravo nam je ovo tema danas. O ovoj rezoluciji i bitnim unutrašnjim pitanjima koja nas muče oih dana u emisiji Puls Srbije govori penzionisani pukovnik kontraobaveštajne službe Ljuban Karan.

Ljuban Karan
foto: Kurir

- Ovo je akcija koja se vodi već duže vreme. Cilj je da se Srbija dovede u degradirajući položaj, jer politika Srbije ne odgovara zemljama Zapada, oni hoće da uđemo u NATO, a Srbija na dam se to neće učiniti. Imamo svoj put nezavisnosti i vojne neutralnosti. To je mnogima trn u oku na zapadu, zato je na meti naše državno rukovodstvo, da dođu poslušnici, kaže Karan.

- Oni su napravili ogromne greške prema nama u prošlosti , inije samo problem bombardovanje, što su nuišteni životi, materijalna šteta, sankcije, ništa to nije zaboraljveno, ali Zapad nije pokazao da prema Srbiji ima dobre namere, imali smo u jednom periodu prozapadno državno rukovodstvo, i ništa se nije desilo. Sve okolne zemlje su jačali, a Srbiju drastično oslabili po svim pitanjima. Uništili su nam vojsku javnim reformama, zamrznuto je služenje vojnog roka, posle toga su sve učinili d aunište oružje i infrastrukturu vojske i da je dovedu u katastrofalan položaj. Vojska Srbije je bila 15-16 mesta ispod vojske Hrvatske, što nije normalno. Hrvatska je bila prestigla SRbiju, a kad se krenulo u obnovu vojske, sad naše rukovodstvo ne valja, a mislim tako i za ekonomiju i bezbednosne službe, kaže Karan.

Ljuban Karan
foto: Kurir

- Moćne obaveštajne službe imaju svoje ljude na jakim pozicijama u raznim državama, to su američke lsužbe CIA, DEA, FBI, i tako, oni imaju spavače, ljude koji su pristali da rade za njih, i onda mogu da nanesu štetu državi i prave probleme aktuelnoj vlasti. Službe traže one koji su poslušni, i koji izvršavaju njihove naloge, da Srbiju podrede interesima veliki sila. Njima je dobra samo slaba Srbija.

01:19

LJUBAN KARAN U PULSU SRBIJE: Rezolucije o genocidu imaju za cilj da Srbiju degradiraju

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track