Najnovije vesti

PREDSEDNIK SRBIJE SA POSREDNICIMA EVROPSKOG PARLAMENTA: Vučić razgovarao sa Fajon, Bilčikom i Flekenštajnom (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

vila mir

PREDSEDNIK SRBIJE SA POSREDNICIMA EVROPSKOG PARLAMENTA: Vučić razgovarao sa Fajon, Bilčikom i Flekenštajnom (VIDEO)

Politika
12:32h

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa posrednicima Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom i Knutom Flekenštajnom.

Vučić sa Fajon, Bilčikom i Flekenštajnom
01:18

Vučić sa Fajon, Bilčikom i Flekenštajnom

Informacija o sastanku i fotografija objavljene su na Instagram nalogu buducnostsrbijaav.

Posrednici Evropskog parlamenta ocenili su dosadašnji dijalog kao veoma konstruktivan i obavestili predsednika o budućim koracima.

Predsednik je istakao da su racionalni i pragmatični predlozi koji bi unapredili izborne uslove dobrodošli i da suština razgovora jeste da se čuju sugestije svih strana, bez uslovljavanja, kako bi se na adekvatan i konstruktivan način stvorila atmosfera poverenja uz ozbiljan i odgovoran pristup svih političkih aktera.

- Ovo je druga faza dijaloga. Mi ćemo dati svoj pun doprinos njegovom uspehu i spremni smo da budemo uključeni koliko god je potrebno. Nemamo nikakve rokove, dijalog se održava od 2019. godine, ali želimo da postignemo rezultate na vreme, pre izbora najavljenih za 2022 - naglasio je Bilčik.

Sagovornici su istakli da je važno da dijalog bude iskorišćen za bolje razumevanje postojeće situacije, naglasivši da nema nikakvih spremnih rešenja, ali da je moguć konstruktivan dijalog koji bi mogao da dovede do značajnih rezultata.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track