ALBANCI RANKU LOMILI REBRA: Pretučenom Srbinu iz Kline nije dozvoljeno da se leči u srpskoj bolnici
Foto: Profimedia

kim

ALBANCI RANKU LOMILI REBRA: Pretučenom Srbinu iz Kline nije dozvoljeno da se leči u srpskoj bolnici

Politika -

Ranku Baciću iz sela Dolac kod Kline koga su pre tri dana pretukla četvorica Albanaca na putu od njive prema kući polomljena su dva rebra.

To je utvrđeno danas u pećkoj bolnici gde vremešnog Srbina, interno raseljenog u Veliku Planu, koji je došao u Klinu da izvadi lična dokumenta, čuvaju pripadnici policije lažne države Kosovo. Njemu, međutim, danas nije dozvoljeno da dalje lečenje nastavi u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

- Nadam se ipak da će posle svih neophodnih snimaka dozvoliti Baciću da napusti bolnicu u Peći i da dalje lečenje nastavi u Mitrovici - kaže predstavnik Srba iz Kline koji je obilazio pretučenog meštanina Božidar Šarković.

Zbog posete i pomoći koju mu je pružio Šarković je u utorak veče gotovo dva sata saslušavala policija.

- Dvojica pripadnika kosovske policije došla su na kapiju i pristao sam da pođem sa njima u policijsku stanicu da dam izjavu. Ispitivali su me zašto pomažem Baciću odnosno zbog čega sam propratio posetu direktora Kancelarije za KiM i zašto sam na društvenoj mreži objavio da je Bacić pretučen - kaže Šarković.

Na odgovor nisu dugo čekali.

- Rekao sam im da bi bilo korisnije i pravednije da pronađu one koji su pretukli Ranka Bacića umesto što meni postavljaju besmislena pitanja - rekao je Šarković.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track