STANI BRE DOKTORE, PITAM NJIH: Predsednik razgovarao sa sestrama u Borči pa dobio i poklon od direktora! Nisam ja za fensi naočare
Foto: Tanjug Printscreen

svečano otvorena zdravstvena stanica u borči

STANI BRE DOKTORE, PITAM NJIH: Predsednik razgovarao sa sestrama u Borči pa dobio i poklon od direktora! Nisam ja za fensi naočare

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom otvaranju novoizgrađene Zdravstvene stanice u Borči, opremljene najmodernijim uređajima, gde je razgovarao sa medicinskim radnicima koji će tu biti zaposleni.

On je u pratnji direktora obišao unutrašnjost, razgovarao sa medicinskim sestrama...

1 / 4 Foto: Tanjug Printscreen

- Stani bre doktore, pitam njih - rekao je Vučić pošto je hteo da porazgovara sa medicinskim sestrama i da ih pita da li su zadovoljne uslovima u kojima će raditi i kakvu je stanica dobila opremu na šta su mu one odgovorile da je sve novo, uredno, čisto, lepo uređeno, sa najnovijom i savremenom opremom.

Na ulazu u novi zdravstveni objekat, direktor je rekao predsedniku da mu je na poklon spremio i nove naočare sa specijalnim staklima.

- Ovo su specijalna stakla i nećete "žmiriti" kad ste napolju na suncu - rekao je predsedniku na šta se on nasmejao i rekao nisam ja za specijalna stakla.

Borča, Dom Zdravlja, Aleksandar Vučić, Naočare
foto: Tanjug Printscreen

- Nisam ja za fensi naočare - dodao je Vučić, probao i rekao da će posle da ih stavi.

Zatim je nastavio obilazak pa je direktora koji je nastavio sa upadicama zamolio: Ko boga te molim, daj da čujem njih šta kažu na šta su se svi nasmejali.

1 / 11 Foto: Pink TV Printscreen

- Ja sam dao nalog da se zaposli još njih 70 - nastavio je direktor iako je predsednik rekao da je pitao medicinske sestre na šta su se opet svi nasmejali.

Nešto kasnije predsednik je u razgovoru sa medicinskim osobljem pomenuo da treba da smrša 14 kilograma na šta je direktor rekao da je on smršao 14 kilograma.

- Ne pričam za tebe nego za sebe da treba da smršam - rekao je Vučić.

Dr Stojanović: Podigli smo zdravstvo za stepenicu više

Posle više od 30 godina, stanovnici leve obale Dunava dobili su kompletno novu zdravstvenu stanicu čime je podignuto zdravstvo u Srbiji za stepenicu više, rekao je direktor Doma zdravlja "Dr Milutin Ivković" dr Aleksandar Stojanović.

Novu zdravstvenu stanicu u Borči danas je obišao predsednik Aleksandar Vučić, a direktor mu je zahvalio, kao i ministarstvu i gradu Beogradu jer će, kako je rekao, najzad i građani Borče moći da dobiju kompletnu zdravstvenu negu bez prelaska mosta.

Borča, Dom Zdravlja, Aleksandar Vučić, Naočare
foto: Tanjug Printscreen

- Kada sam devedesetih godina došao ovde da radim kao mlad lekar obećali su novu ustanovu. Posle trideset godina imam privilegiju da kao direktor kažem da ćemo u novoj Zdravstvenoj stanici spasti mnogo života, poručio je dr Stojanović.

Borča, Dom zdravlja
foto: Tanjug Printscreen

Vučić je rekao da je zdravstvo jedan od najbitnijih stubova države, te poručio da ga raduje osmeh i motivacija koju medicinski radnici u toj ustanovi pokazuju. U Zdravstvenoj stanici radiće oko 200 lekara i medicinskih sestara, a opremljena je najmodernijom tehnologijom. Vučić je prilikom obilaska najavio još ulaganja u zdravstvo, dodajući da su u toku radovi na 12 bolnica.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja