NOVA ALBANSKA PROVOKACIJA: Grafit kod osnovne škole u selu Binač uznemirio lokalne Srbe (FOTO)
Foto: AP/Ilustracija

kim

NOVA ALBANSKA PROVOKACIJA: Grafit kod osnovne škole u selu Binač uznemirio lokalne Srbe (FOTO)

Politika -

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je ispred škole u selu Binač u opštini Kosovska Vitina ispisan grafit UČK.

- U jeku negativne kampanje protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i brojnih napada na srpsku imovinu danas svedočimo novom incidentu. Ovaj sramni čin, koji veliča terororističku organizaciju koja je toliko nesreće nanela srpskom narodu na Kosmetu, uznemirila je Srbe u ovom selu - navodi se u saopštenju.

Kako dodaju iz Kancelarije, novom incidentu posebno daje na težini to što se u blizini mesta gde je ispisan grafit nalazi i srpska crkva koja je "trn u oku svim ekstremistima" na Kosovu i Metohiji.

Binač, grafit, UČK
foto: Kancelarija za KiM

- Nema sumnje da serija intenzivnih napada i incidenata dolazi kao posledica eksplozivnih izjava i optužbi na račun Srba od strane političara iz Prištine. Govor mržnje koji generiše nasilje na delu - ističu iz Kancelarije.

U saopštenju se dodaje da pred zakazan dijalog u Briselu Albanci "slikovito pokazuju da nisu zainteresovani za uspostavljanje normalizacije odnosa sa Srbima i versku i nacionalnu toleranciju već se gotovo svakodnevno različitim sredstvima služe da pokažu da ne žele da dele prostor sa srpskim narodom".

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track