Najnovije vesti

DELEGACIJI SRBIJE BEZ OBRAZLOŽENJA ZABRANJEN ULAZAK NA KiM: Policija lažne države nije dozvolila da odu na parastos u Orahovac
Foto: Nemanja Nikolić

incident

DELEGACIJI SRBIJE BEZ OBRAZLOŽENJA ZABRANJEN ULAZAK NA KiM: Policija lažne države nije dozvolila da odu na parastos u Orahovac

Politika

Delegaciji Beograda predvođenoj predsednikom Komisije za nestala lica Veljkom Odalovićem jutros nije dozvoljeno da uđe na KiM i da dan uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Velikoj Hoči prisustvuje obeležavanju 23 godine od masovnog kidnapovanja i ubijanja Srba u Orahovcu.

Odalović je potvrdio da je naša delegacija jutros oko 8 sati bila na administrativnom prelazu Jarinje, ali da im pripadnici policije lažne države nisu dozvolili da uđu na KiM.

- Policijac je rekao da mi je zabranjen ulazak, tražio sam obrazloženje nakon čega je pozvao nadležne i tražio dodatnu saglasnost, ali je ponovo dobio negativan odgovor i to bez ikakvog obrazloženja. Samo sam video papir na kojem je velikim slovima pisalo zabranjeno - rekao je Odalović.

Naveo je da je takav čin Prištine "nedopustiv i neprimeren" i da je još jedna potvrda bahatosti prištinskih institucija koje su mu, kako kaže, iz čistog mira zabranile da uđe na KiM.

Veljko Odalović
foto: Kurir

Dodao je da kao predsednik Radne grupe za nestala lica sa kolegama iz Prištine zajedno radi na pronalasku nestalih i da su ulasci i izlasci sa KiM do sada bili "korektni".

Odalović ističe da to što je Priština uoči nastavka dijaloga u Briselu zabranila predstavnicima Beograda da prisustvuju parastosu u Velikoj Hoči, potvrđuje da prištinsku stranu dijalog ne interesuje, niti žele da o bilo čemu ozbiljno razgovaraju, te podseća i da ga je premijer lažne države Aljbin Kurti na prethodnoj rundi dijaloga u Briselu spominjao u "vrlo neprijatnom kontekstu".

- To samo potvrđuje njihovu bahatost i nespremnost da se suoče sa činjenicama o kojima treba da se razgovara - rekao je Odalović.

U delegaciji Beograda sa Odalovićem su bili i predstavnici Kancelarije za KiM i JK "Putevi Srbije" koji je trebalo da uruče pakete pomoći za obdanište u Velikoj Hoči.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja