Najnovije vesti

MINISTAR SELAKOVIĆ SE SASTAO SA BERGEROM: Nemačka jedan od najznačajnijih partnera Srbije
Foto: Kurir

veoma dobri bilateralni odnosi

MINISTAR SELAKOVIĆ SE SASTAO SA BERGEROM: Nemačka jedan od najznačajnijih partnera Srbije

Politika
09:24h

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je danas sa državnim sekretarom Ministarstva inostranih poslova Nemačke Migelom Bergerom o političkoj i ekonomskoj saradnji dve zemlje, evropskim integracijama i saradnji u regionu zapadnog Balkana.

Selaković je bilateralne odnose ocenio kao veoma dobre, istakavši da njima, u velikoj meri, doprinose i lični i prijateljski odnosi predsednika Vučića i kancelarke Angele Merkel, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, Selaković je rekao da je Nemačka jedan od naših najznačajnijih ekonomskih partnera i u tom kontekstu ukazao na značaj saradnje sa Nemačkom u oblasti dualnog obrazovanja.

Istakao je i da je jedan od važnih interesa Srbije povećanje investicija u infrastrukturne projekte.

Šef srpske diplomatije podvukao je da je članstvo u EU strateški cilj Srbije i zahvalio Nemačkoj, kao jednom od najznačajnih političkih partnera, na podršci koju pruža politici proširenja i unapređenje političkog dijaloga Srbije i regiona sa EU.

Razgovarajući o regionalnim inicijativama, Selaković se osvrnuo na značaj "Berlinskog procesa" napomenuvši da je taj forum u značajnoj meri doprineo ubrzanju određenih procesa i stvaranju neophodnih uslova za bliže povezivanje u našem regionu.

Ministar je uputio i izraze saučešća Nemačkoj zbog žrtava u poplavama koje su nedavno pogodile tu zemlju, te ponovio da je Srbija spremna da pruži pomoć u otklanjanju njenih posledica.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track