PALMA: Vučiću, Zaevu i Rami Nobelova nagrada za mir
Foto: Damir Dervišagić

lider js

PALMA: Vučiću, Zaevu i Rami Nobelova nagrada za mir

Politika -

BEOGRAD - Sporazum “Otvoreni Balkan” je najvažniji sporazum u poslednjih 70 godina i to je sporazum koji obezbeđuje mir na Balkanu, smatra lider JS Dragan Marković Palma.

Pre 70 godina je prekinuto vekovno neprijateljstvo između Francuske i Nemačke Šumanovom deklaracijom o zajedničkoj proizvodnji uglja i čelika i to je danas Evropska unija. Gde je ekonomija vezana tu nema rata. Sporazum “Otvoreni Balkan” danas obezbeđuje slobodan prolaz ljudi i roba, ali pre svega obezbeđuje mir na ovim prostorima, posebno između Srba i Albanaca i zato predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije, Zoran Zaev i Edi Rama zaslužuju Nobelovu nagradu za mir i u taj sporazum treba da se uključe i Sarajevo i Priština.

- Onaj ko je protiv tog sporazuma taj nije za mir i saradnju. Kurti i Izetbegović još žive u prošlim vekovima i to ih održava. Rat je na prostorima bivše Jugoslavije završio pre 30 godina i ne treba da zaboravimo šta se dešavalo, ali moramo da gledamo kako da sarađujemo. Vučić je taj ko vuče ceo region napred i Srbija drži mir i stabilnost na Balkanu”, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma gostujući na TV Pink.

“Sporazum “Otvoreni Balkan” smeta Kurtiju i Izetbegoviću, kao i Draganu Đilasu i Vuku Jeremiću, militantnim Bošnjacima, militantim Albancima i delu opozicije u Srbiji. Đilas i Jeremić na svim sastancima u zemlji i inostranstvu napadaju Srbiju i Vučića. Neka kažu šta su oni uradili, da li su i jedan kiosk otvorili u vreme dok su opozicija i pomogli bilo kome. Izetbegoviću Kurtiju, Đilasu i Jeremiću ne odgovara stabilnost i mir. Đilas i Jeremić traže duel sa Vučićem. Nisu oni njegov nivo. Vučić ima preča posla i ne treba više na sastancima u Tirani i Skoplju da odgovara na pitanja o poligrafu. Ja sam tražio, kada su me napadali da izađu i na tv duel i na poligraf gde god hoće i Dragan Đilas i Marinika Tepić. Nisu pristali zato što znaju da lažu. U ovoj zemlji, pošto nema zakona o kleveti, mora da se donese neki zakon o lažima. Onaj ko laže mora da odgovara za to što laže. Ako lažete, kao što lažu Dragan Đilas, Marinika Tepić i slični morate da odgovarate”, rekao je Marković.

Inače, Palma je najavio da od 28. avgusta, 4 ili 5 noći hiljadu poljoprivrednika iz cele Srbije će boraviti u Paraliji u Grčkoj. Sve troškove snosi Jedinstvena Srbija, a sredstva su od para koje dobijamo kao parlamentarna stranka. Jedan manji deo troškova platiće donator. Ide i muzika naravno. Posle porodice, muzika je moj memorandum. Na ovo putovanje idu poljoprivrednici iz 35 gradova iz cele Srbije, a glavni kriterijum je da idu oni koji do sada nisu išli nigde, a nije kriterijum ko ima više ili manje zemlje ili stoke”, rekao je Marković.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track